«Los porteños» eller «havnefolket» som befolkningen i Argentinas hovedstad Buenos Aires gjerne kalles, trenger nå ikke lengre å dra fra bensinstasjon til bensinstasjon for å sjekke om det er flere dyrebare dråper igjen.

Med applikasjonen «Hay Nafta», eller «Det finnes bensin» for Android-telefoner kan argentinerne enkelt sjekke på et kart hvilke bensinstasjoner som er tomme og hvilke stasjoner som har mer bensin igjen. Det skriver den argentinske avisen La Nación.

Applikasjonen kom godt med da en av landets mest innflytelsesrike fagforeningslederne, Hugo Moyano, i forrige uke annonserte at landets lastebilsjåfører som kjører bensin rundt hele landet skulle tas ut i en tre-dagers nasjonal streik med krav om høyere lønninger og lavere skatter.

Deler informasjon

Streiken kolliderte med en nasjonal feriedag onsdag forrige uke, og mange måtte slukøret se byens bensinstasjoner gå tomme for bensin og legge ferieplanene på hyllen.

Fagforeningen krever en økning i lønnen på 30 prosent, at regjeringen annullerer skatt på inntekt og også de øvre grensene på familiestønad. Regjeringen har svart med å true med å bøtelegge de streikende sjåførene.

Applikasjonen som nå kan få slutt på hvileløs kjøring mellom bensinstasjoner måler hvor lang tid brukerene av applikasjonen oppholder seg på bensinstasjonen. Dersom brukerne drar etter kort tid, er det høy sannsynlighet for at det ikke er mer bensin igjen — dersom brukeren blir på stasjonen lengre, finnes det mest sannsynlig bensin igjen.

Jo mer populær appen blir, jo mer informasjon gir den og jo mer presis vil den være.