Tine har klekket ut en ny type skummet melk, som inneholder 50 prosent mer protein og 40 prosent mer kalsium enn andre typer.

Bruker annen type teknologi

Den nye melken har en holdbarhet som er dobbelt så lang som den tradisjonelle Tine-melkens 16 dager fra melken blir melket til den går ut på dato.

— Vi produserer melken med en litt annen teknologi, det vi si at vi varmebehandler den på en litt annen måte enn vanlig melk. Dette er samme teknologi vi bruker til å produsere for eksempel Litago, sier konserndirektør marked Hege Holter Brekke i Tine.

Konsentrert

Hun tror at aktive personer som ønsker et proteinrikt produkt, helsebevisste kvinner og seniorer er de kundene som er mest interessert i denne melken.

Melken blir å finne i butikken fra begynnelsen av september.

— Produktet produseres ved hjelp av ultrafiltrering. I prosessen oppkonsentreres protein og kalsium slik at disse økes. På grunn av det høye innholdet av proteiner og kalsium, vil melken få en hvitere farge enn skummet melk, og smaken blir fyldigere, tilsvarende Ekstra lett. Det høye nivået av proteiner og kalsium er altså et resultat av produksjonsmetoden og ikke en tilsetning. D-vitamin tilsettes imidlertid på samme måte som i dagens Ekstra lett, skriver Tines kommunikasjonssjef Olav Håland i en e-post til Aftenposten.

FS00040741.jpg
TINE