Christian Clausen har en svært gunstig pensjonsordning som gir han retten til halv lønn livet ut, skriver svt.se. Pensjonsbeløpet er beregnet på en livslengde på 85 år. Det vil si at han kan ta ut 83 millioner i pensjon. Han har i tillegg muligheten til å gå av som 60-åring.

I bankverden er det flere som kan se frem til store utbetalinger i sin alderdom. Blant annet har Pär Boman i Handelsbanken en pensjon som gir ham rett på over 85 millioner.

Men forskjellen er at Clausen har en klausul som sier at han har rett til å få utbetalt den fulle pensjonen når han går av med pensjon. I teorien betyr det at han kan gå ut av Nordea som 60-åring med 83 millioner i hånden, for deretter å søke ny jobb.

Han vil med andre ord kunne jobbe og tjene penger, samtidig som han hever millionpensjonen fra Nordea.

Nordea har høstet mye kritikk i det siste: for å ha investert i atomvåpenindustri, for at de vil si opp 2000 ansatte til tross for at banken går med stort overskudd og nå sist for at banken har kjøpt en luksusleilighet til Clausen for 19 millioner i Stockholm.

Kjøpet av luksusleiligheten har ført til politisk debatt i Sverige fordi den svenske stat er storaksjonær i banken. Kritikken går på at Clausen som tjener rundt 10 millioner kroner, har råd til å kjøpe sin egen leilighet, skriver svd.se.