Kronen styrket seg etter Norges Banks rentebeslutning

Norges Bank varsler at den første rentehevingen kan komme allerede i andre halvår. Det bidro til at kronen styrket seg torsdag formiddag.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den siste tiden har det vært spenning knyttet til om når den norske kronen ville ta steget under 10 mot euro, men fallende oljepris har hittil bidratt til å holde kronekursen over det psykologiske punktet.

Selv om Norges Bank nå spår den første rentehevingen i andre halvår, biter kronen seg fast over 10 mot euro.

Et kvarter etter rentemøtet kostet én euro nå 10,03 kroner, noe som var seks øre mindre enn før rentebeslutningen ble kjent.

– Det er ikke voldsomme utslag, men vi fikk noen øre sterkere krone, selv om det de kom med var ventet. Men jeg tror ikke vi skal overvurdere det heller, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea.

Både mot euro og dollar svekket kronen seg i timene før sentralbankens beslutning.

Norges Bank fremskynder første renteheving

Én dollar koster ved 10.15-tiden 8,39 kroner, noe som var rundt syv øre lavere enn før rentemøtet.

Ved 15-tiden har kronekursen igjen svekket seg mot både euro og dollar, og handles nå rundt de samme nivåene som før rentebeslutningen.

Olsen i Nordea understreker at det eneste en tidligere renteheving vil kunne ha en effekt på er kronekursen.

– Det er gjennom den kanalen vi får effekter. Vi er av den oppfatning at det kommer til å trekke kronekursen litt sterkere, sier Olsen.

– Kronekursen er en litt lite lojal venn, den svinger mye. Man skal ha mye kompensasjon i form av rente for å investere i krona fortsetter han.

Publisert: