Hans-Jørgen Wibstad er ny finansdirektør i Norwegian

Den nye finansdirektør i flyselskapet kommer fra jobben som finansdirektør i Multiconsult.

Hans-Jørgen Wibstad tar over finansdirektør-jobben i Norwegian innen sommeren neste år.
Publisert Publisert

Det kommer fram i en pressemelding fra Norwegian onsdag morgen. Han begynner i jobben senest 1. juni 2022.

Wibstad tar over rollen etter Norwegian-sjef Geir Karlsen, som i dag både har rollen som finansdirektør og konsernsjef. Han tok over som toppsjef-stillingen etter Jacob Schram fikk sparken i sommer.

– Jeg er svært glad for å få denne muligheten. Norwegian er et markedsledende lavprisflyselskap med en sterk merkevare og en lojal kundebase. Jeg ser frem til å bruke min kunnskap og erfaring i en ny bransje og samarbeide tett med en solid ledergruppe når flyindustrien skal vende tilbake til en mer normal hverdag, sier Hans-Jørgen Wibstad i meldingen.

Multiconsult takker Wibstad

Norwegian-sjef Geir Karlsen sier han ser frem til å ønske Wibstad velkommen til flyselskapet.

– Wibstad har lang erfaring innen finans og strategisk ledelse, og jeg er overbevist om at selskapet vil dra stor nytte av hans solide bakgrunn og erfaring i tiden fremover, sier Karlsen i meldingen.

Wibstad kommer fra jobben som finansdirektør i Multiconsult. Han har ifølge pressemeldingen over 20 års erfaring fra ulike CFO- og lederroller innen industri, skipsbygging, shipping og offshore. Han har blant annet vært finansdirektør i Kongsberg Gruppen.

– Jeg vil takke Hans-Jørgen for han sterke bidrag og dedikasjon til rollen i Multiconsult. Siden han begynte i Multiconsult i mai 2019, har han spilt en nøkkelrolle i overgangs- og forbedringsprosessen som har funnet sted i Multiconsult, sier Multiconsult-sjef Grethe Bergly i en børsmelding.

Tar over etter Karlsen

Wibstad vil ta over Karlsens jobb «ikke senere enn 1. juni 2022», ifølge meldingen.

Karlsen var finansdirektør under Norwegians rekonstruksjon som ble fullført våren i år. Da flyselskapet forlot konkursbeskyttelsen hadde de seks milliarder i frisk kapital.

Daværende Norwegian-sjef Jacob Schram ville da påstå at Karlsen og hans lag hadde «skapt finanshistorie, både innenfor bransjen, men også innenfor finanssektoren.

Karlsen har vært finansdirektør siden 2018, og tok over etter Frode Foss som hadde hatt jobben i 15 år.

Da flyselskapet la frem sine kvartalstall for årets tredje kvartal, sa Karlsen at resultatet ikke var godt nok.

– Men det beveger seg definitivt i riktig retning, sa han tidligere i november.

Flybransjen har vært hardt rammet av pandemiens reiserestriksjoner, men den siste tiden har antall passasjerer økt i takt med at reiserestriksjoner har blitt lettet.

Publisert