Sbanken: – Ikke på et nivå vi er fornøyd med

Resultatet i fjerde kvartal var rundt 40 millioner kroner lavere enn året før.

Sbanken-sjef Øyvind Thomassen er ikke fornøyd med nivået på resultatet i fjerde kvartal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sbanken melder torsdag at resultatet før skatt endte på 240,3 millioner i fjorårets fjerde kvartal, ned fra 282,7 millioner på samme tid året før.

For hele fjoråret var nedgangen på omtrent 45 millioner kroner, da resultatet før skatt endte på 955,6 millioner kroner i 2021 mot rundt 1 milliard i 2020.

Styret foreslår et utbytte på 6,60 kroner per aksje for 2021.

– Resultatet og egenkapitalavkastningen i dette kvartalet er ikke på et nivå vi er fornøyde med. Tallene er påvirket av den pågående transaksjonsprosessen med DNB. Dette inkluderer kostnader direkte knyttet til transaksjonen, høyere personalkostnader og en svekket rentemargin, sier han.

Banken trekker frem at de har hatt sterk utlånsvekst i fjerde kvartal, og administrerende direktør Øyvind Thomassen sier i en melding til rapporten at det er særlig innen boliglån og billån de har vekst. I tillegg har de «reversert noe tidligere bokførte tap.

Historien om Sbanken: «Ingen marmor, ingen banksjefer, ingen skranker eller filialer»

– Resultatet og egenkapitalavkastningen i dette kvartalet er ikke på et nivå vi er fornøyde med. Tallene er påvirket av den pågående transaksjonsprosessen med DNB. Dette inkluderer kostnader direkte knyttet til transaksjonen, høyere personalkostnader og en svekket rentemargin, sier han.

Brukt 17 millioner på DNB-oppkjøpet

DNBs oppkjøp av Sbanken ble stoppet av konkurransetilsynet i november, men avgjørelsen er klaget inn til konkurranseklagenemnda. Deres avgjørelse er ventet innen 18. mars.

Konkurransetilsynet har pekt på markedet for sparing i fond hvor DNB allerede er den største aktøren, og oppkjøpet av Sbanken ville ført til en enda sterkere posisjon, uttalte avdelingsdirektør Gjermund Nese i november.

Les også

DNB økte overskuddet – vil dele ut over 15 milliarder i utbytte

Sbanken skriver i sin kvartalsrapport at deres engangsutgifter knyttet til DNB-prosessen var på 4,7 millioner i fjerde kvartal. Til sammen har banken brukt 17,2 millioner kroner på prosessen, ifølge rapporten.

Inntektene falt

Sbankens inntekter endte på 432 millioner i fjerde kvartal i fjor, ned fra 477 millioner i samme kvartal i fjor, viser resultatrapporten. Renteinntektene falt 40 millioner, og endte på 367,3 millioner.

Utlånsveksten var på 2,8 prosent fra tredje kvartal, ifølge børsmeldingen.

Etter at det ble kjent at DNB ønsket å kjøpe Sbanken i fjor, skapte det raseri og trusler om kundeflukt. Konkurrenten Bulderbank ga ut boliglånstilbud på to milliarder kroner i dagene etter oppkjøpsmeldingen.

Til sammen har banken utlånsvolum på 84,7 millioner i fjerde kvartal i fjor. Utlånsveksten de siste 12 månedene var på 1,5 prosent, ifølge rapporten.

Publisert: