Opedal: – Ingen store endringer på gang på norsk sokkel

Den nye Equinor-sjefen vil fortsatt satse på norsk sokkel – og skryter av innsatsen til de ansatte gjennom et krevende år.

Anders Opedal brukte første arbeidsdag som konsernsjef i november på landanlegget på Kårstø. Nå har han lagt fram sitt første regnskap.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Onsdag ble det klart at 2020 ga tidenes verste underskudd for Equinor. Året endte med 46,5 milliarder kroner i minus.

Flere av selskapets satsinger i utlandet bidrar til rekordunderskuddet. Regnskapet viser at Equinor tapte rundt 2,4 milliarder dollar (justert for engangshendelser) på sin internasjonale virksomhet.

Den norske virksomheten gikk i pluss med et justert resultat før skatt på 4,4 milliarder dollar i 2020.

Konsernsjefen er klar på at Equinors aktiviteter i utlandet må bli bedre. Han er svært godt fornøyd med kostnadskuttene på 3,7 milliarder som selskapet har gjennomført siden mars i fjor.

Hør podkast om leverandørbedriftene på norsk sokkel:

Opedal fastholder også at norsk sokkel er et satsingsområde framover.

– Vi har hatt god forbedring, med høyere produksjon. De ansatte har gjort en utrolig god jobb i en situasjon med mange smitteverntiltak.

– I arbeidet med forbedringer, blir det endringer for norsk sokkel framover?

– Måten vi jobber på norsk sokkel ledes av de ansvarlige der, sammen med fagforeningene. Nå er det ingen store endringer på hvordan vi jobber på norsk sokkel på gang, sier Opedal til Aftenbladet.

Han er godt fornøyd med de feltene og plattformene Equinor nå har i Norge.

– Og vi har mange ting på gang. Vi ferdigstiller Martin Linge-feltet og oppgraderingen av Njord. Så kommer Johan Castberg-feltet i Barentshavet og neste fase for Johan Sverdrup-feltet, i tillegg til flere prosjekter, sier Opedal.

Publisert: