— Vi synes at teknologien skal jobbe for deg - være der når du trenger den og komme seg ut av veien når du ikke trenger den.

Slik lyder introduksjonsteksten til beskrivelsen av «Project Glass» fra prosjektgruppen Google[x].

Dette er prototypen Google har laget til «Project Glass».
GOOGLE

Brillen er fortsatt bare en prototyp, men består av en liten skjerm foran øyet som kan vise alt du i dag kan se på en smarttelefon, lagt oppå virkeligheten.Dette er såkalt Augmentet Reality (AR, «utvidet virkelighet» på norsk), som både Aftenposten (se bilde til høyre) og Tine har syslet med i markedsføringsøyemed.

Funksjonene Google nå viser frem, er alt man er kjent med fra en smarttelefon: Klokke, kalender, værmelding, tekstmeldinger, (video-)samtaler, kart, reiseinformasjon, foto og stedsinformasjon.

Kan bli kontaktlinse

Google offentliggjør nå bilder og video fra dette prosjektet «fordi vi vil starte en samtale og lære fra dine verdifulle innspill».

En av Googles argeste rivaler, Apple, jobber også med teknologi man kan ha på kroppen, skriver New York Times.

Avisen skriver at professor Babak Parviz, som både er ansatt i Google og tilknyttet University of Washington, nylig utviklet en kontaktlinse med innebygget skjerm, som kan forvandle «Project Glass» til «Project Contact Lens».

— Dette plasserer Google foran Apple. De er langt foran på det nåværende tidspunkt. I tillegg til å ha et superstjernelag av forskere som spesialiserer seg på teknologi man har på kroppen, har de også de nødvendige dataelementene, som (karttjenesten, red.anm.) Google Maps, sier analytiker Michael Liebhold i Institute for the future i Palo Alto, California, til New York Times.

Aftenpostens AR viser en animert utgave av sjefredaktør Hilde Haugsgjerd gå rundt på avisen.
CARL ALFRED DAHL