Når Apple i morgen presenterer resultatet for årets tredje kvartal kommer selskapet sannsynligvis til å rapportere den dårligste salgsveksten på mer enn to år.

Årsaken? Folk sitter på gjerdet og venter på den nyeste versjonen av Apples mest solgte produkt, smarttelefonen iPhone.

— Folk venter, sier Andy Hargreaves, analytiker i Pacific Crest Securities til finansnettstedet Bloomberg.

Selv om mobilprodusenten foreløpig ikke har gitt noen signaler om når en ny telefon kan komme i butikk, har ryktene om den nye telefonen allerede svirret en lang stund.

Spekulerer på Twitter

På det sosiale mediet Twitter, nevnes «iPhone 5» nå en gang hvert 11 sekund - eller seks ganger i minuttet.

Skuffelsen var stor ved forrige Apple-lansering, der en oppgradert versjon av iPhone 4 ble presentert i stedet for en flunkende ny telefon. En av de mest populærere ryktene er at den nye iPhonen vil få en større skjerm.

Troverdigheten i dette ryktet ble forsterket etter at den amerikanske næringslivsavisen Wall Street Journal i forrige uke oppga at de asiatiske bedriftene som lager den nye telefonen utnytter en helt ny skjermtekniikk, der man bygger sammen sensorene i skjermen med selve skjermen. Det skriver Svenska Dagbladet.

Tynnere, skarpere, lettere

Det vil ifølge avisen gi en tynnere telefon og en skarpere skjerm. Med en tynnere skjerm vil Apple kunne holde vekten på telefonen nede selv om skjermstørrelsen øker.

Den nye telefonen vil også være tilpasset bruk av 4G-nett som brukes av mobiloperatører i mange europeiske land. Nettet gjør at man får høyere datakapasitet.

Et annet rykte er at mobiltelefonen vil ha en sterkere prosessor, som vil gjør at applikasjoner vil kunne kjøre fortere enn i dag.

Oktober?

Ryktene har lenge gått om at den nye telefonen vil lanseres i oktober. Dette ryktet ble forsterket etter at den britiske avisen Financial Times rapporterte om at flere europeiske telefonselskap nå bygger opp lagre av en ny type sim-kort, nano-simkort, som skal brukes i den nye telefonen.

Det amerikanske teleselskapet Verizon antydet i forrige uke at de ventet en større lansering i løpet av fjerde kvartal, og dette ble tolket som den nye iPhonen, selv om dette ikke ble sagt spesifikt.

Den nye iPhonen spås allerede å bli en salgssuksess. En måling blant kunder viste at mer enn 80 millioner iPhones vil selges når den nye versjonen lanseres.

Slutter å kjøpe

Men at så mange kunder foreløpig sitter på gjerdet, gjør at Apple sannlynligvis vil selge 25,4 millioner smarttelefoner sammenlignet med 35,1 millioner foregående kvartal, ifølge estimater fra Pacific Crest Securities.

- Folk slutter å bytte ut iPhonen fire til seks måneder før en ny lansering. Dette er definitivt noe vi ser år etter år, sier Anthony Scarsella hos Gazelle.com, en nettside som kjøper og selger brukte telefoner, til Bloomberg.

Apple vil mest sannsynlig rappotere økt profitt på 35 prosent og økt salg på 31 prosent i morgen. Selv om dette slår de fleste av Apples konkurrenter, er det likevel selskapets svakeste vekst siden 2009.

Hvor mye selskapet tjener har direkte konsekvenser for børsen i USA. Apple står for 12 prosent av verdien i indeksen Nasdaw Composite Index (CCMP), og variasjoner i denne virker inn på amerikanske pensjonsfond og andre investeringer knyttet til denne indeksen.