- Vi vil statuere et eksempel

Mandag kveld hentet Tommy Svanevik og kollegene denne bilen. De mener den er brukt til å stjele diesel fra dem. - Vi vil statuere et eksempel, sier Tommy Svanevik.

Publisert Publisert

Denne bilen mener Svanevik Transport er brukt til dieseltyveri. Foto: SVANEVIK TRANSPORT

— Vi satte bilen opp på en container utenfor lokalene våre, til skrekk og advarsel, sier Tommy Svanevik.

Det var mandag kveld gjengen fra Svanevik transport troppet opp på en adresse i Bergen vest. Der fant de en bil som de er overbevist er blitt brukt til å stjele diesel fra dem. De brukte kranbil og tok den med til firmaet sitt i Tennebekk Næringspark i Bergen vest.

— Vi ringte politiet og ba dem komme, men de sa vi måtte anmelde saken først. Da ordnet vi opp selv, sier Tommy Svanevik.

- Politiet ønsker en prat med oss

— Du tar loven i egne hender.

— Ja, men vi kan ikke sitte rolig å se på at ingenting gjøres når vi utsettes for tyveri. I lang tid har vi blitt utsatt for dieseltyveri. Bare de fire siste ukene har vi blitt frastjålet diesel fire ganger. Det koster oss rundt 20.000 kroner. Vi forteller om tyveriene på vår Facebook-side og får en rekke tips som vi følger opp. Når vi er sikre på at vi vet hvem som står bak, agerer vi.

- Hva gjør dere nå?

— Politiet har sagt at de ønsker å ta en prat med oss. Det blir møte med dem tirsdag ettermiddag. Vi er glade for at de kommer.

Bildet BT bruker er hentet fra firmaets Facebook-side. Kommentarene under støtter handlemåten.

«Stå på. Knallbra», skriver en.

«HAHAHAHAHAHAH, latterlig bra!!», melder en annen.

Over 9000 likes

Tirsdag ettermiddag ble denne teksten lagt ut på Facebook-siden:

«Vi har i løpet av de siste 4 ukene hatt dieseltyver på ferde hos oss 4 ganger. Den siste gangen senest i går kveld. Vi fikk noen tips som var interessante og reiste ut for å finne de som har vært hos oss 3 av de 4 siste gangene.

Vifant bilen og huset til de som har vært hos oss, varslet politiet. Men der fikk vi beskjed om å komme igjen på dagtid i morgen på politistasjonen for å levere en anmeldelse på forholdet og at de ikke kom til å sende en bil på dette.

Igjen serverer vi de vinningskriminelle til politiet på sølvfat men de ser ikke hensikten med å prioritere dette. Så da følte vi oss tvungne til å handle så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne.

Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre!»

Innlegget har fått mer enn 9000 likes.

Håper på endring

- Tror du det blir annerledes når Fremskrittspartiet sitter i regjering med justisminister?

— Jeg vet ikke, jeg håper, men jeg tror vel egentlig ikke at så mye skjer.

BT har vært i kontakt med Bergen vest politistasjon. Stasjonssjef Tore Salvesen er opptatt i møte, men bekrefter i en SMS at han skal ha et møte med firmaet senere i dag. Han kan kommentere saken etter møtet.

Publisert