Merkel kom tirsdag på en seks timer lang lynvisitt til Hellas etter invitasjon fra landets statsminister Antonis Samaras.

Titusener av grekere ga blaffen i demonstrasjonsforbudet og samlet seg på Syntagma-plassen for å marsjere mot nasjonalforsamlingen for å vise sin misnøye med besøket.

«Du er ikke velkommen. Imperialister ut» og «Nei til det fjerde riket», sto det å lese på demonstrantenes bannere. På et stålgjerde i nærheten av nasjonalforsamlingen ble to naziflagg hengt opp og satt fyr på.

— Barn går sultne

— Jeg er her på grunn av beslutninger tatt på europeiske møter hvor Merkel manipulerer deltakerne, sier den 37 år gamle læreren Christina Vassilopoulou.

Hun sier hennes greske barn går sultne på grunn av innstrammingstiltak Tyskland har presset gjennom.

Omkring 6500 politifolk, et helikopter og vannkanoner var mobilisert i forkant av Merkels besøk, som var hennes første til Hellas siden landet ble rammet av den økonomiske krisen våren 2010.

Risikerer konkurs

— Jeg ønsker at Hellas skal forbli i eurosonen, sa Merkel etter møtet mellom de to tirsdag.

Hun hyllet grekernes reformer, men varslet samtidig at de fortsatt har en vanskelig vei foran seg.

Til tross for at den tyske regjeringssjefen har sørget for at milliarder av euro fra tyske skattebetalere har tilflytt Hellas i form av lån og garantier de siste årene, er hun hatet av mange grekere.

Noe av grunnen til det er at Merkel i flere runder har frontet svært harde innstrammingstiltak Hellas har måttet tåle for å få krisehjelp utenfra. Mange grekere mener også den økonomiske hjelpen til Hellas er «hjelp til selvhjelp», fordi mange tyske og franske banker sitter på store mengder gresk gjeld.

Merkel har blokkert hjelp

Merkel har de siste ukene blokkert ytterligere hjelp til Hellas, som risikerer å gå konkurs dersom landet ikke får en ny utbetaling fra kriselånet.

Til tross for Hellas' problemer har Merkel insistert på at landet skal forbli i eurosonen. Da Samaras besøkte Berlin i august, lovte hun at Tyskland skal bidra til det.