Langemyhr nektet straffskyld for både bedrageri og sosial dumping da saken mot ham startet i Oslo tingrett 5. september. Mandag var det Langemyhr selv som skulle få forklare seg.

– Ærede rett, jeg har ikke bedratt Oslo kommune. Vi har utført arbeider ved Økern sykehjem etter beste evne, sa Langemyhr ifølge NRK.

Aktoratet mener Langemyhr overfakturerte Oslo kommune med nesten 22 millioner kroner i forbindelse med rehabilitering og ombygging av Økern sykehjem i 2007 og 2008. Om tiltalen stemmer, klarte han å få utbetalt over 18 millioner kroner for mye, før kommunen stanset overføringene.

I retten mandag delte Langemyhr ut en ringperm med bilder og dokumenter. Materialet mener han forklarer hvorfor firmaet Harald Langemyhr AS fakturerte mange flere timer i rehabiliteringsarbeidet enn det SINTEF i sin rapport hadde beregnet som nødvendig tidsbruk. Langemyhr mente hele prosjektet har lidd under manglende prosjektering fra Omsorgsbyggs side.

Mandag morgen avsluttet hans forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, sitt innledningsforedrag med å forsøke å bevise at tiltalepunktene ikke er straffbare forhold, men egentlig ting som burde vært løst i en sivil rett. Aktor Frank Jensen er ikke enig og understreker at dette fortsatt er en straffesak.