Ifølge styreleder i Norges eiendomsmeglerforbund, Christian V. Dreyer, har det lenge vært vanlig med fellesvisninger av boliger på dagtid på hverdager utenfor de store byene.

Nå prøver flere det ut også i de store byene.

— Det har blitt mer vanlig med fellesvisninger i lunsjtiden, og markedet responderer veldig bra på det, sier Dreyer til Aftenposten.no.

Møter ikke opp færre

Tilbakemeldingene tyder på at det ikke møter opp færre enn på tradisjonelle visningstidspunkter på ettermiddager eller i helgen.

— Det er i tidspunktet mellom kl. 11 og 13 som har vært prøvd ut, men forutsetningene er at de som ikke kan da skal få andre alternativer til lunsjvisninger, sier Dreyer.

Bra for barnefamilier

Han mener dette egner seg spesielt godt for barnefamilier som kan gå på visning uten å ha med barn, for seniorsegmentet og ved salg av sentrumsleiligheter der folk lett kan nå ut i lunsjpausen.

- Jeg tror også at alle som har vært på boligjakt har kjent på det med å bruke hver eneste helg til å gå på visninger. De fleste ønsker nok sikkert å gjøre andre ting da, sier Dreyer.

Kom like mange som på søndag

Partner Knut Christensen i Eie på Fagerborg i Oslo har akkurat solgt en toroms leilighet som han hadde lunsjvisning på forrige torsdag, og er storfornøyd.

— Det var utrolig moro. Søndag er tradisjonelt den best besøkte dagen på visning, men her kom det like mange på visningen kl. 12-13 torsdag som på søndagen, sier Christensen.

Han fikk endel telefoner og e-poster fra folk som lurte på om tidspunktet var riktig, og mange så svært positivt på det.

— Tilbakemeldingene var at det var flott, for da kunne de ha med seg snekker og fagmann på visning. Det er vanskelig å få til på kveld eller i helgen, sier Christensen.

Han har nå lagt inn lunsjvisninger på de fire neste boligene han skal selge.

Men det vil alltid være et visningsalternativ på kveldstid eller helg i tillegg.

Har du tips om boligmarkedet? Send oss en e-post!

Solgt etter én lunsjvisning

Romerikes Blad har også skrevet om meglere som har prøvd lunsjvisninger med hell, fordi det da kun møter oppriktig interesserte personer opp.

Eiendomsmeglerfullmektig Henriette Carstensen i Eiendomsmegler1 på Strømmen prøvde nylig ut lunsjvisning for første gang.

— Det var en positiv overraskelse at det dukket opp så mange. Og de som kom var veldig interessert, og flere la inn bud allerede på visning, sier Carstensen til Aftenposten.no.

Boligen ble solgt etter kun én visning på en mandag formiddag, etter selgerens ønske, som selv var eiendomsmegler og hadde gode erfaringer med dagvisninger på hverdager.

Tidligere har vi skrevet om hvordan meglerne i enkelte områder har gått sammen om å kutte helgevisninger, blant annet for å normalisere arbeidsforholdene til meglerne.

Er visninger i lunsjen et godt alternativ? Si din mening i kommentarfeltet under!

Følg Aftenposten Bolig på Facebook