— Vi hadde et lite håp, men var vel mer eller mindre forberedt på at det ville gå den veien etter at vi fikk sjokkmeldingen for tre uker siden, sier tillitsvalgt Baste Hjørnevik.

Kun ni får fortsette

Adm. direktør Tor Henrik Knutsen ga da beskjed om at han hadde anbefalt styret å legge ned produksjonen av garn på Dale.

Etter store protester både fra ansatte og kommunen ble endelig beslutning utsatt. Styret skulle blant annet vurdere et forslag fra de ansatte om mulige innsparinger.

Men nå er det altså ikke lenger noe håp. Styret har bestemt at kun ni ansatte innen markedsføring og produktutvikling får fortsette etter ferien.

Produksjonen av Dale Garn skal heretter skje på fabrikker i utlandet.

Ikke fått oppsigelsene

— Stemningen er selvsagt ikke på topp på bedriften for tiden, men det meste går sin gang noenlunde normalt. Vi opplever også en voldsom pågang etter garn fordi folk skal strikke OL-luer, sier Baste Hjørnevik.

— Hva skal dere som mister jobben gjøre?

— Vi må kontakte Nav. Foreløpig har vi ikke fått de skriftlige oppsigelsene, men det er snakk om at siste arbeidsdag blir 30. juni.

Hjørnevik, som selv er 54 år, regner ikke med at det er mulig å finne nytt arbeid på Dale.

— Jeg må nok i tilfelle innstille meg på å reise et stykke. Men hvis jeg kan bruke toget, for eksempel til Voss eller Bergen, så går jo det bra, sier han,