IKEA ber kunder som har en ANTILOP barnestol med leverandørnummer 17389 og produksjonsdato mellom juli 2006 og november 2009 om å kontakte kundeservice umiddelbart.

Beltet åpner seg

— IKEA har fått inn åtte rapporter om at beltet plutselig har åpnet seg. I tre av tilfellene er barnet i stolen blitt skadet, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i IKEA til Aftenposten.no.

— Det dreier seg om mindre skader der legehjelp ikke har vært nødvendig. Likevel synes vi dette er så alvorlig at vi velger å kontakte publikum og be om at kjøperne kommer til oss og får utlevert nye belter, sier hun.

Myhren understreker at ingen av disse feilrapportene stammer fra Norge.

Bestselger

Barnestolen det er snakk om, er svært populær. I Norge er det solgt nesten 38.000 stoler med feil på beltet - 1,2 millioner på verdensbasis.

— Hvis leverandørnummeret er 17389 og produksjonsdatoen er 0607–0911 (ÅÅMM), ber vi kundene om å besøke IKEA eller ringe IKEAs kundeservice på 815 44 000 for å få et nytt, kostnadsfritt sikkerhetsbelte til barnestolen, sier Myhren.

Hun understreker at stolene med feil også kan ha blitt solgt etter november 2009. Numrene er støpt inn i plasten på undersiden av setet.