Kronen svekkes og oljen faller etter Trump-smitte

Nyheten om Trump-parets positive coronaprøve skaper bølger i markedene. – Skaper usikkerhet, skriver sjeføkonom.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Fredag morgen kom nyheten om at Donald Trump er smittet av coronaviruset. Nyheten har bidratt til at markedene faller kraftig.

– Det skaper usikkerhet, ikke minst ettersom valgkampen er inne i sluttspurten, og har fått indikatorer til å peke mot en rød start på børsene i dag, skriver DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland om nyheten i en morgenrapport fredag.

Nordsjøoljen handles ved 08.15-tiden ned tre prosent til 39,46 dollar fatet. Det er en svekkelse på mer enn én dollar fra like før nyheten om Trump kom.

Dette bidrar også til å forsure situasjonen for den norske kronen som allerede gjennom natten hadde svekket seg noe. Kronekursen har svekket seg rundt ti øre mot både euro og dollar.

En euro koster nå 11,01 kroner, samtidig som en dollar koster 9,38 kroner.

Oslo Børs faller

Aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper, mener at den umiddelbare førstereaksjonen er mer usikkerhet og gir et negativt risikobilde.

– Jo mer alvorlig sykdommen blir, desto større effekt kan det få. Spørsmålet er om han blir helt satt ut i innspurten på valgkampen, eller om han fortsatt kan sitte på kontoret og få masse oppmerksomhet, legger han til.

Presidentens positive prøve bidrar således også til børsfall i Oslo etter at Børsen åpnet klokken ni.

Etter rundt ti minutters handel er Hovedindeksen ned 0,74 prosent. Oljekjempen Equinor faller 0,69 prosent, samtidig som panteselskapet Tomra bidrar mest til nedturen på Børsen med en nedgang på 2,86 prosent.

Aksjestrateg varsler børsfall etter Trumps coronasmitte: – Usikkerheten øker umiddelbart

Rådgiver smittet

Det var like før klokken syv fredag morgen at Trump bekreftet på Twitter at han hadde fått påvist corona.

– I kveld har FLOTUS (Melania Trump red.anm.) og jeg testet positivt for Covid-19. Vi vil gå inn i karantene og starte prosessen med å bli frisk umiddelbart. Vi vil komme gjennom dette SAMMEN, skrev presidenten.

Nyheten kom to timer etter at Trump varslet at han hadde testet seg som følge av at hans nære rådgiver Hope Hicks også hadde testet positivt.

Markedet surner etter Trump testet positivt for Covid-19
Publisert: