Den siste uken av valgkampen her i Florida har vært preget av intense og til dels skitne kamper mellom kandidatene.

I realiteten har dette vært en kamp mellom Mitt Romney og Newt Gingrich. Florida er den fjerde og hittil største delstaten som nå gjennomfører et nominasjonsvalg.

Mer enn 600 000 har forhåndsstemt. Det er nesten 100 000 flere enn i 2008. På de siste meningsmålingene leder Romney med 41,8 prosent. Bak ham finner vi Newt Gingrich med 28,8 prosent, Rick Santorum med 13,6 og Ron Paul med 10,3 prosent.

Romney har åpenbart god tro på at han vil vinne. Og mange mener at en seier her vil bringe Romney et langt skritt i retning av å bli Obamas utfordrer.

Privatliv viktig

– For meg er det Mitt Romney som gjelder, sier Aurelia de Rojas. Hun kom til USA og Miami i 1961. den 65 år gamle kvinnen mener USA nå trenger en person med erfaring fra det private næringsliv som president. Han kan få orden på økonomien, mener hun.

I formiddag avla hun sin stemme på brannstasjonen i Miami Beach.

– Jeg er skuffet over Obama, jeg stemte ikke på ham. Men han prater for mye, sier hun.

Rojas vurderte også Newt Gingrich, men avviser ham på grunn av hans privatlliv med tre ekteskap. Hun mener det å være president stiller visse krav til personlig livsførsel.

Proteststemmer

Noen brukte valget til å protestere, og demonstrerer misnøye med feltet av kandidater.

Sandy, en 66 år mann, opprinnelig fra New York, stemte på Michele Bachmann, selv om hun har trukket seg. Det gjorde han fordi han ikke synes de fire kandidatene som er igjen i dette heatet har de rette holdningene. Men til slutt kommer han til å stemme på den republikanerne nominerer.

Diego Renoza (37) har tatt med seg hunden til valglokalet, og sier han stemte på Ron Paul.

– Men er ikke det å kaste bort stemmen din når du vet at han ikke kan vinne?

– Nei, jeg mener USA nå trenger en som virkelig står for noe, sier han, og medgir at han ikke kommer til å stemme på noen av de andre republikanske kandidatene i valget i november.

– Da kommer jeg til å stemme på Obama, sier 37-åringen.

Alle bedre enn Obama

John Henriot (61) sier at det viktigste er å bli kvitt Obama og få orden på økonomien.

– Jeg mener Mitt Romney er den beste kandidaten, sier han.

Bli ikke Romney nominert, stemmer Henriot på den personen republikanerne nominerer.

Henriot sier han bestemte seg for Romney helt i det siste. han støttet Newt Gingrich, men synes hans angrep på Romneys økonomiske suksess var en form for negativ kampanje han ikke liker.

– Han angrep jo kapitalismen. Det er slikt vi ventet at Obama ville gjøre, sier han.

– Jeg stemmer heller på hunden min enn Obama, sier den pensjonerte newyorkeren, som har bodd 10 år i solskinnsstaten.

Vinneren kåres i natt

Ifølge analyser av forhåndsstemmene, leder Romney her. Det republikanske partiet her i Florida tror det kommer til å være mer enn 2 millioner som avgir stemme. I 2008 var det 1,9 millioner som stemte.

Valglokalene stenger klokken syv i kveld, det vil si 01.00 onsdag norsk tid. Det er ventet at vinneren vil være klar rundt klokken 02.00 i natt.