Tyrkia stanser oljetankere som mangler forsikring

Tyrkia nekter oljetankere uten godkjent skipsforsikring å passere gjennom Bosporosstredet mellom Svartehavet og Middelhavet. For tiden holdes 15 skip tilbake.

Oljetankere som mangler godkjent forsikring, nektes å seile gjennom Bosporosstredet. Dette rammer ikke skip som dette bulkskipet, som her er fotografert idet det passerer under en av broene over stredet, samtidig som Istanbul maraton ble arrangert i sommer.
Publisert: Publisert:

Tyrkiske sjøfartsmyndigheter sier nye sikkerhets- og forsikringskrav og EUs makspris på russisk olje er grunnen til at skipene holdes igjen i Svartehavet. Elleve av skipene var på vei til havner i EU.

Pristaket som ble innført denne uken, innebærer også at skip som frakter olje som er kjøpt for mer enn maksprisen på 60 dollar fatet, ikke får forsikring.

Tyrkia har siden månedsskiftet også krevd ekstra forsikring som må dekke seilingen gjennom Bosporos og Dardanellene. Landet sier det ikke kan risikerer at et sanksjonsrammet skip utløser en oljekatastrofe i de folkerike områdene som skipene passerer på veien. Tyrkias største by, Istanbul, ligger ved Bosporosstredet.

Publisert: