Petter Stordalen kjøper hudpleieklinikk: – Ligger et enormt marked for menn her

Hotellkongen beskriver klinikken i Karl Johans gate for «Ferrarien» i en bransje han tror er i ferd med å endre seg.

KLINIKKEIER: Petter Stordalens Strawberry Equity har gått inn hudpleiebransjen gjennom Scandinavian Beauty.
Publisert: Publisert:

– Det er sannsynligvis de som har den mest avanserte maskinparken, og et vanvittig dyktig og kompetent team. Folk kommer fra andre deler av Norden for å utdanne seg her.

Petter Stordalen er i sitt vante, energiske humør når E24 møter ham i det som er hans nye ervervelse.

Før jul gikk Stordalen inn som investor i selskapet Scandinavian Beauty, som fra tidligere eier ti hudpleieklinikker i Norge. Nå skal det bli flere.

Første ervervelse er allerede i boks; Scandinavia Beauty har kjøpt Eger Skin Clinic.

OPPKJØPSSELFIE: Gründerne Fredrik Solstad (til venstre) og Petter Stordalen, her med daglig leder Julie Karoline Stensrud (midten til venstre) og grunnlegger av Eger Skin Clinic Annkarin Svendsen.

Spår store kjeder innen hudpleie

Klinikken har ligget på Karl Johan i Oslo siden 2006.

Foreløpig er de kun én klinikk, men nå skal det bli flere lokasjoner, for Scandinavian Beauty har tydelige vekstambisjoner.

Markedet for hudpleie og skjønnhetsbehandlinger består i dag av mange enkeltstående klinikker. Det mener Stordalen er i ferd med å endre seg, og han vil nå ta del i utviklingen.

– Det er ingenting ved denne bransjen som ikke kommer til å være gjenstand for akkurat den samme konsolideringen som har vært i andre bransjer, sier han, og viser til at alt fra frisører til hoteller og tannlegeklinikker har blitt samlet i store kjeder.

ENGASJERT: Petter Stordalen mener det er åpenbare vekstmuligheter i Norge, og i fremtiden også utenfor landets grenser.

Nå spår han at også hudpleiebransjen vil få en ansiktsløftning.

– Det skjer fordi det tvinger seg fram. Og det ser vi på de klinikkene vi har kjøpt opp i Scandinavia Beauty. Men du må ha med hodet, og så må du ha med hjertet. Og hjertet, det er og de som jobber her. Vi er litt mer på siden og passer på pengene, og at det utvikles, sier Stordalen.

Klinikkens nettsider avslører at de tilbyr et «bredt spekter av behandlinger innen hudpleie og kosmetisk medisinske behandlinger».

Det brede spekteret innebærer blant annet hudrens, gravidmassasje, hårfjerning eller hårtransplantasjon, og fettreduksjon eller Restylane og fillers.

Stordalen og Solstad gir uttrykk for at anskaffelsen av Eger Skin Clinic har vært en lengre prosess. Til slutt var de ikke i tvil om hvor de skulle sette pengene sine.

– Når vi så Eger, så var det klart for oss at denne merkevaren var Ferrarien i bransjen. Dette er den som setter bransjestandarden, sier Stordalen.

GRÜNDERGLISET: Stordalen føler han har ervervet det beste på markedet.

Snakker ikke om «kvinnehelse»

I nyere norsk gründerhistorie er det tradisjon for å snuble litt når man lanserer hudpleieklinikker, kanskje spesielt ved å benytte referanser til sportsbiler.

Solstad sier at investorene har hatt Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbøs omstridte lansering av klinikksatsing Nomi friskt i minne før de skulle fortelle pressen om den nye satsingen.

Trioen trakk seg ut av Nomi etter kraftige reaksjoner på pressemeldingen som ble sendt ut i forbindelse med lanseringen. Reaksjonene var aller sterkest mot at de tre benyttet ordet «kvinnehelse». De har siden beklaget bruken av ordet:

– Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen, uttalte trioen i høst.

IKKE «KVINNEHELSE»: Scandinavian Beauty-gründer Fredrik Solstad er tydelige på at de ikke driver med kvinnehelse hos Eger Skin Clinic.

– Det ordet bruker vi ikke. Vi er i den bransjen vi er. At det kommer litt uheldig hos andre, det tror jeg bare er en glipp. Men det mener vi ikke noe om. Vi mener ikke at vi driver med kvinnehelse, sier Solstad.

– Jeg tror man er ferdig med å bruke det ordet. Det tror jeg de også mener, og det er jeg glad for, sier gründeren.

Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø trekker seg fra skjønnhetsklinikk

Ikke skjønnhetsklinikk

Flere av de 24 ansatte ved klinikken har bakgrunn og utdannelse som sykepleiere. De er opptatt av at de har faglig kompetanse som går utover kun kosmetiske behandlinger.

På et tidspunkt i intervjuet tråkker journalisten i salaten, og spør om det er riktig å beskrive Eger som en skjønnhetsklinikk.

– Så hva vil dere kalle dere selv?

– Vi kaller oss hudpleieklinikk. Det blir riktig, sier daglig leder Julie Karoline Stensrud.

– Å kalle det skjønnhetsklinikk blir helt feil, fordi det er et veldig relativt begrep. Du og jeg kan se vidt forskjellig på hva skjønnhet er, supplerer Solstad.

– Så hva gjør dere?

– Det som er spesielt hos oss, er at folk kommer inn med ekstremt sensitiv hud. Hud som du ikke kan ta på en gang. Det er mange av dem har begynt å kjøpe ting på nett. De skader huden sin, og overbehandler den, sier Stensrud.

– Så det er helseperspektiv i tillegg?

– Selvfølgelig. Vi brenner for å kunne hjelpe folk, sier hun.

NY STAMKLIENT: Stordalen erkjenner at han har tatt ansiktsbehandlinger andre steder tidligere, men lover nå å bli fast hos Eger. Her sammen med Daglig leder Julie Karoline Stensrud.

Ønsker flere menn

Stordalen mener det er mange kunder å hente blant menn, og mener det ikke er noe rart i om også gutta benytter seg av hudpleie.

Allerede merker klinikken at dette er i ferd med å endre seg, sier daglig leder Stensrud.

– Om det sto en mann her før, så ble det nesten sånn: «Er du håndverker?». Nå er det helt vanlig. Vi har fem-seks menn innom hver dag. Det synes vi er kult, de fortjener å ta vare på seg selv, sier Stensrud.

Stordalen selv sier han ikke hadde reagert om sønnene hans hadde benyttet seg av hudpleie. Likevel må den nye eieren opprette fersk kundeforhold hos klinikken.

– Har du vært her selv tidligere?

– Jeg har jo ikke det, men jeg kommer til å bli kunde. Og jeg tror det ligger et enormt marked for menn her. Før var det sånn at selv det å ta massasje ikke var noe menn gjorde. Men nå har det kommet, og nå begynner menn å ta ansiktsbehandlinger, sier han.

På tross av at han nå er klinikkeier, er Stordalen forsiktig med å fortelle om sine egne hudpleierutiner.

– Men jeg har jo gjort mye ansiktsbehandlinger. Jeg er jo også litt forfengelig. Så for meg er terskelen for å gå til en sånn klinikk veldig lav.

Publisert: