Krever Ado-arkitekter for over 50 mill.

Bergen kommune og fylkeskommunen krever erstatning etter forsinkelser og feil med Ado-prosjektet. Arkitektene svarer med motsøksmål på 25 millioner kroner.

Publisert Publisert

KREVER ERSTATNING: Bergen kommune og Hordaland fylkeskomune var byggherre for prosjektet, som ble mer enn dobbelt så dyrt som planlagt. Bygget omfatter både Ado Arena og Amalie Skram videregående skole.

  • Guro Valland
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Svømmeanlegget Ado Arena, tidligere kjent som Helleren, åpnet i oktober 2014. Da var det flere år forsinket. Samtidig hadde prisen på prosjektet økt fra 400 millioner kroner da det ble vedtatt av bystyret i 2007, til over én milliard kroner.

Nå saksøker Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune arkitektselskapet KHR Arkitekter og krever 51.380.000 kroner i erstatning. Saken ble først omtalt av BA.

Kommunen mener blant annet at KHR har ansvar for både forsinkelser og feil i byggeprosjektet.

BT har blant annet

Les også

skrevet om at det allerede

tidlig i byggeprosessen ble klart at det ikke var levert armeringstegninger som avtalt. Det førte til at betongarbeidene ble kraftig forsinket og mye dyrere enn de trengte å være. Amalie Skram videregående skole, som også omfattes av prosjektet, skulle åpne i 2012. Først i august 2014kunne elevene begynne.

Ifølge utbyggingsdirektør Jarle Kvalvik har kommunen prøvd å løse saken utenfor retten. Avstanden mellom partene er imidlertid for stor.

Arkitektselskapet har på sin side avvist det firedelte kravet. I tillegg har de gått til et motsøksmål på 25 millioner kroner.

Les også:

Les også

Trøbbel i Ado Arena

— Dette er en ulykkelig og uheldig sak for alle involverte parter. Hos KHR har vi gjort alt for å finne løsninger med byggherrene, men dessverre har det hittil ikke vært mulig, sier adm. dir. Lars Kragh til BA. Han er fornøyd med resultatet av Ado Arena.

Saken begynner i Bergen tingrett 4. april og skal gå i fire uker.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her vil de ha ny byarena

  2. Langt frem for Sentralbadet og Byarena

  3. ADO Arena trues av enorm skattesmell

BT anbefaler

Nå lover han å angripe

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann. Følg pressekonferansen her.

LES SAKEN