Denne leiligheten ble solgt for 2,5 millioner over prisantydning

Den samme megleren hadde et lignende tilfelle i fjor, men avviser at hun benytter seg av lokkepriser.

SOLGT: Dette bildet av stuen ble brukt som hovedbilde i prospektet. Espen Wilhelmsen, Privatmegleren

– Vi har gjort mye riktig. Leiligheten ble markedsført på best mulig måte og vi fikk en liste med 72 interessenter etter privatvisninger og én fellesvisning.

Det forteller eiendomsmegler Birgithe Solberg Vikebø hos Privatmegleren, etter at hun mandag solgte en leilighet i Bergen sentrum til 9,5 millioner kroner.

Prisantydningen var på 7 millioner da leiligheten ble lagt ut for salg. Det tok en drøy uke å selge den.

Gammelt bygg

Vikebø forteller at verken hun eller eierne hadde forventet å få en så høy pris for boligen, som ligger på Nygårdshøyden.

Da eierne kjøpte leiligheten i 2012 fikk de den for 4,9 millioner kroner.

– Så de har tjent ekstremt godt på å bo der, sier Vikebø.

Personlig tror hun den høye prisen kan ha med byggeåret 1890 å gjøre. Hun opplever at leiligheter bygget rundt århundreskiftet på 1900-tallet er ekstra ettertraktet, fordi det ofte er høyt under taket og flere stuer på rad.

TERRASSE: Eiendomsmegler Vikebø tror denne terrassen kan være en av grunnene til at leiligheten ble solgt for så høy pris. Espen Wilhelmsen/Privatmegleren

– Ikke lokkepris

Leiligheten som nå ble solgt har også to store uteplasser.

– Det skal også sies at eierne har gjort gode valg med tanke på oppussing. De har beholdt den originale stilen, samtidig som de har valgt eksklusive materialer, sier Vikebø.

– Men var syv millioner en lokkepris?

– Nei, definitivt ikke. Kvadratmeterprisen som ble satt for denne leiligheten er helt i øvre sjikt i forhold til andre leiligheter i området, forsikrer eiendomsmegleren.

Hun påpeker også at det er få leiligheter av denne typen som kommer for salg, mens etterspørselen er enorm.

SPISEROM: Dette bildet med kjøkkenet i bakgrunnen er blant bildene som ble brukt i boligannonsen. Espen Wilhelmsen/Privatmegleren

Svak prisvekst

Tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Bergen har falt med nesten tre prosent de siste tolv månedene. I februar steg prisene med 0,5 prosent,

Det er svakere vekst enn hva Bergen har hatt i snitt i februar, de siste fem årene.

Les også

Her er grafene som viser hvor ille boligåret 2017 var

I februar måned lå den gjennomsnittlige omsetningstiden, altså hvor lang tid det tar å selge en bolig, på 40 dager. BT har omtalt flere boliger som har ligget lenge ute for salg – uten å bli solgt.

– Jeg opplever markedet som noe splittet. Noen boliger kan ha få interessenter, mens det er kø på visning i andre. Derfor kan man verken si at markedet er veldig godt eller dårlig, sier Vikebø.

– Splittet marked

Det er imidlertid ikke første gang eiendomsmegleren har solgt en bolig til høy pris. I oktober gikk en leilighet i Parkveien for 2,6 millioner kroner over prisantydning.

– Med begge disse leilighetene har vi gjennom markedsføringen, og egne lister med interessenter, truffet folk som ikke har vært aktivt på boligjakt, forteller hun.

Eiendomsmegleren mener de passive boligkjøperne har vært helt avgjørende for den endelige prisen disse leilighetene har blitt solgt for.

I januar publiserte BT denne grafen som viser hvordan boligprisene i Bergen utviklet seg i 2017.