Jubler for den nye visepresidenten: - Oser av håp og glede

Ferd-eier Johan H.Andresen er svært fornøyd med utfallet av presidentvalget i USA. Spesielt begeistret er han for den nye visepresidenten. - Jeg får umiddelbart igjen troen på Amerika når jeg ser og hører henne, sier han.

HEIER PÅ HARRIS: Ferd-eier Johan H. Andresen har flere ganger vært tydelig på at han tror Kamala Harris ville vært en god president.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Sjefen i hydrogenselskapet Nel, Jon André Løkke, la heller ikke skjul på sin personlige lykkerus, og var rask til å oppdatere sine følgere på Twitter etter seieren.

Her gjorde han det klart at han gleder seg til 20. januar, da Biden vil tre inn i sin nye rolle som president.

– Ja det var vel å ta i litt, men det har vært fire frustrerende år, sier Nel-sjefen og ler søndag ettermiddag.

Han mener at det har vært lite fokus på fornybar energi og hydrogen fra Trump de fire siste årene. Løkke tror dette vil endre seg når Biden kommer seg inn i Det hvite hus.

– Det har vært en urolig og bråkete periode med Trump som president, og nå vil ting kanskje komme seg tilbake til normalen. Generelt sett så er jo det positivt, sier han.

FORNØYD: Jon André Løkke legger ikke skjul på hva mener om utfallet av presidentvalget.

«Digger damen»

Dersom Joe Biden av en eller annen grunn må frasi seg sine plikter som president, er det visepresidenten som tar over.

Ferd-eier Johan H. Andresen har tidligere vært tydelig på at han håper dette blir utfallet.

– Det er åpenbart en stor fordel å gå til valg som den sittende president. Biden vil av aldersmessige årsaker garantert ikke ønske å sitte to hele perioder. Derfor er det svært sannsynlig (og klokt) at Biden trer til side i midten av sin første periode, og lar Harris bli president før valget i 2024, skriver han i en e-post til E24.

Andresen tok raskt til Twitter da det lørdag kveld ble avklart at Joe Biden er utpekt til president.

«Jeg digger denne damen, selv før hun blir president», skrev han da han delte den nye visepresidentens video.

– Kamala Harris oser av håp og glede. Jeg får umiddelbart igjen troen på Amerika når jeg ser og hører henne, skriver Andresen til E24 søndag ettermiddag.

Videre skriver han at han er spesielt begeistret for Harris’ omsorg for yngre førstegangskriminelle, at hun ønsker sterkere regulering av våpen og at «hun forstår minoriteters utfordringer.

Ute av Parisavtalen

Onsdag denne uken trådte USA formelt ut av Parisavtalen. Donald Trump varslet at USA ville trekke seg ut av den internasjonale avtalen i 2017.

Den global klimaavtalen ble vedtatt i Paris to år tidligere. Formålet med den er å holde den globale oppvarmingen under to grader, og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

Landene som er med skal styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene, og rike land skal etter planen sørge for minst 100 milliarder dollar årlig til klimatiltak i fattige land.

Til tross for at USA formelt trakk seg fra avtalen dagen etter presidentvalget, har påtroppende president Joe Biden tidligere sagt at han ville bli med i Parisavtalen igjen dersom han vant valget.

Håper på sterkere klimasatsing

Ferd-eier Johan H. Andresen forventer at Biden holder ord.

– Mest handlerom har de internasjonalt, og en gjeninntreden i Paris-avtalen og andre avtaler Trump har trukket USA ut av er forventet, skriver han i en e-post.

Nel-sjef Jon André Løkke mener at utfallet av presidentvalget ikke får direkte konsekvenser for hydrogenselskapet, men at presidentens klima-avgjørelser indirekte vil kunne påvirke selskapet.

Han tror også at Biden vil bane vei for at flere amerikanske delstater fokuserer mer på fornybar energi.

– Så langt er det én stat i USA som leder vei i forhold til ren teknologi og fornybar energi. Man kan se for seg at flere stater vil kaste seg på ballen, og at Biden vil legge mer vekt på dette, sier Løkke.

– Kan ikke forvente mirakler

I en uttalelse lørdag kveld, etter at Joe Biden var utpekt som vinner, hevdet Donald Trump at det var han selv som vant valget.

Siden valgdagen har Trump kommet med en rekke udokumenterte påstander om valgfusk, og medarbeiderne hans har gått til søksmål en rekke steder. Søksmålene har så langt i liten grad ført fram.

– Det får gå sin gang, og kanskje etter hvert vil det falle bort. Det var en klar seier til Biden, så dette kommer ikke til å endre seg, sier Løkke om Trumps påstander.

Johan H. Andresen mener det største fokuset til Biden og Harris fremover vil bli på forsoning.

– Biden og Harris kan ikke å forventes å utrette mirakler, med mindre Senatet vinnes tilbake. Og det er faktisk mulig.

– Jeg tror de forstår at det som egentlig deler befolkningen er hvem som har råd til å gå på college og hvem som ikke har det. Kommer de med løsninger på det, så har de gjort mye, skriver han.

Publisert: