Ordføreren i Nittedal siktet for grov korrupsjon

Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med et større utbyggingsprosjekt i Nittedal kommune.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det melder Aftenposten.

Tirsdag morgen sitter ordføreren i avhør hos Økokrim i Oslo sentrum.

– Jeg kan ikke si hvor mange som er siktet i saken, men det er snakk om flere personer. Deriblant ordføreren i Nittedal, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring til E24.

Thorkildsen nekter straffskyld, opplyser forsvarer Geir Lippestad.

– Jeg kan bekrefte at Økokrim etterforsker Hilde Thorkildsen for mistanke om grov korrupsjon. Hun samarbeider med politiet på alle mulige måter og føler seg helt trygg på at når alle dokumenter er gjennomgått, så ender saken med henleggelse, sier Lippestad til Romerikes Blad.

I følge avisen gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det skal også være gjort beslag på rådhuset. Økokrim vil foreløpig ikke kommentere hvorvidt det er gjort beslag i saken.

– Vi gjennomfører flere avhør av flere personer i dag, sier Kyhring til E24.

Har du tips? Kontakt E24s journalister her!

Flere siktede

Ifølge Aftenposten skal tre andre personer som ikke er tilknyttet kommunen være siktet i saken.

Førstestatsadvokat Kyhring ønsker ikke å gå inn på hvor mange som er siktet i saken.

– Alle som er siktet i saken er siktet for grov korrupsjon. Hvilke faktiske forhold vi mistenker og som ligger til grunn her, kan jeg ikke gå inn på, sier han til E24.

Saken skal ifølge Aftenposten ha startet med et anonymt tips.

– Vi har etterforsket den siden begynnelsen av året. Det gjenstår enda en god del etterforskning før vi kan treffe en beslutning fra vår side.

Byggesak

Varselet skal ifølge avisen gå ut på at ordføreren i forbindelse med en byggesak «skal ha fremmet eller på annen utilbørlig måte ha tatt hensyn til utbyggers synspunkter i utbyggingssaken» – noe hun skal ha fått en fordel i form av betaling eller lignende for.

Økokrim vil ikke kommentere hva slags sak det dreier seg om.

SIKTET: Ordfører i Nittedal Hilde Thorkildsen.

Thorkildsen har vært medlem i kommunestyret i Nittedal i mer enn 24 år. Hun ble første gang valgt som ordfører etter kommunevalget i 2011, og gjenvalgt i 2015 og i 2019.

– Vi er midt i etterforskningen. Den vil pågå enda en stund, og det er for tidlig å si når man kan forvente en avgjørelse. Det er behov for ytterligere etterforskningsskritt, sier Kyhring i Økokrim.

Han vil ikke si om det er noen relasjon mellom de siktede.

Publisert