CHARLOTTE (Aftenposten.no) — Det var en god tale, men ikke en av hans beste. Denne var annerledes. Talen handlet om hva han har oppnådd og veien fremover. Det var en presidentlik tale. Dette var en tale for gjenvalg, sier M. Cole Jones som er her fra Nord-Carolina.

Han er en av dem som samler inn penger til presidentens valgkamp. Han ser frem til å kaste seg enda sterkere inn i valgkampen.

North Carolina var en av statene Obama vant for fire år siden. Nå ligger det an til flertall for Romney her.

— Forpliktelser

Cole syntes absolutt at Barack Obama leverte i natt.

— Talen var veldig konkret, med klare, forpliktende løfter. Dette var en tale både til partiets folk og til nasjonen fra en president som vil ha en periode til, slik var den utmerket, mener også Valerie Wilcher-Ross, som hadde fødselsdag i går, og Nadia J Payne.

— Jeg synes det var bra at han gikk så konkret igjennom hva som er oppnådd og ikke minst at han gjennom konkrete forslag viste at det nå er to så klare alternativer. Det var nok det som var viktigst ved denne talen, mener Jones.

Biden mer personlig

Mange av dem aftenposten.no snakket med etter at landsmøtet var avsluttet i natt, fremhevet også Joe Bidens tale. Den var mer personlig enn presidentens tale. Biden tegnet et portrett av Obama som en handlingens politiker og en som ikke skjeler til meningsmålinger når han skal ta vanskelige avgjørelser. Ifølge Biden er presidenten opptatt av hva som ville tjene vanlige amerikanere.

Det er også denne gruppen som hele dette landsmøtet har rettet seg inn i mot å nå.