Det bekrefter klubbleder ved Vestas Casting Kristiansand, Tor Ivar Ruud, overfor fvn.no.

— På en måte er dette riktig, men det er viktig å ta dette helt fra bunnen av. Vi fikk en stor ordrebestilling med kort leveringsfrist, innen uke 48, og det førte til at vi måtte styrke bemanningen i "Pusseriet" raskt. Det var rett og slett for kort tid til å hente tilbake de som var oppsagt. Hvis de skulle gått inn i denne avdelingen måtte vi gitt dem et seks ukers opplæringskurs først. Det hadde vi ikke tid til, sier Ruud.

I dagens papirutgave av VG står Lars Erik Bakken (40) fram og forteller at han nå vurderer å reise erstatningskrav mot Vestas Casting. Bakken var fast ansatt ved bedriften, men måtte gå i vår da de danske eierne av Vestas vedtok å si opp 70 av bedriftens 225 ansatte.

— Jeg godtok det, inntil jeg så at ansatte med lavere ansiennitet enn meg og en rekke polske arbeidere fortsatt var igjen på jobb, uttaler Bakken til VG.

Overfor fvn.no utdyper han.

— Det jeg reagerer mest på, er at Fellesforbundet har gått med på dette. Det er svært alvorlig når en bedrift beholder innleid arbeidskraft framfor faste ansatte. Jeg ga arbeidsgiveren beskjed om at jeg gjerne ville jobbe i "Pusseriet", men det fikk jeg altså ikke lov til, forklarer Bakken.

Peker på sykefravær

Vestas, tidligere Jernstøperiet, har tidligere slitt med høyt sykefravær, spesielt i avdelingen "Pusseriet", hvor noe av det tyngste arbeidet utføres. Ifølge Klubbleder Tor Ivar Ruud har de nå redusert fraværet markant.

— Vi har hatt fravær opp mot 14 prosent, nå er vi nede i fire prosent på kortidsfraværet, og seks prosent på langtidsfravær.

— Og dette skyldes at de polske arbeidere takler arbeidet bedre?

— Det vi har opplevd, er at mange av de norske ansatte vegrer seg for å jobbe der. Vi har også opplevd at mange velger å slutte, eller at de vil tilbake til avdelingen de kom fra, når de flyttes over til "Pusseriet". Polakkene tar jobben, forklarer Ruud.

Ifølge klubblederen jobber det nå rundt 18 polske arbeidere ved bedriften. Ruud sier de vil fases ut i ukene framover, ettersom ordrebestillingen har stoppet opp.

Skylder på kompetanse

— Vi sender ut et brev til alle de som er oppsagt denne uken, om at de vil få tilbud om jobben tilbake etter nyttår hvis ordrebestillingen tar seg opp. Akkurat nå er det stopp. De polakkene som er her nå, må vi ha for å ferdigstille ordren vi har inne, forklarer Ruud, før han legger til:

— Denne saken har helt naturlige forklaringer. Dette er ikke noe humbug, vi har ikke gjort noe ulovlig. Fellesforbundet lokalt har hele veien vært informert om denne ordningen. Polakkene har vært her hele tiden, de var allerede opplært i "Pusseriet" Hadde vi hatt tid, ville vi tilbudt de som var sagt opp, jobben tilbake, og opplæring i avdelingen, sier han.

Kan være lovstridig

Fellesforbundet avdelingsleder for Rogaland, Aust-Agder og Vest-Agder, Morten Larsen, har derimot et ganske annet syn på saken.

— Skal en bedrift nedbemanne, så er det de innleide som må gå først, uten at jeg kjenner den konkrete bedriften. Har imidlertid Bakken tilbudt seg å jobbe i Pusseriet, og ikke fått lov til det, fordi bedriften heller vil bruke innleid arbeidskraft, er dette lovstridig, opplyser Larsen.

— Klubbleder begrunner det med at det ikke var tid til å lære opp?

— Seks uker er innenfor grensen. Hvis man kan tilegne seg kompetansen på seks uker, og noen har hatt lyst til å gjøre jobben, så har ikke arbeidsgiver lov til å bruke innleid arbeidskraft. Da er det de oppsagte som skal få tilbudet først, sier Larsen.

Han forteller at de nå er i ferd med å kartlegge hvor mange som er gjeninnsatt i stillingene i Vestas Casting Kristiansand, og at de foreløpig har fått beskjed om at seks har fått jobben tilbake. Administrerende direktør ved bedriften, Rigmor Fardal, og P&C-manager Isabelle Collett Sikel, satt begge i møte da fvn.no ringte Vestas Casting Kristiansand i dag. Til VG avviste Fardal at oppsigelsene i bedriften hadde noe med nasjonalitet å gjøre.

— Vi har valgt arbeiderne ut fra kompetanse og ikke nasjonalitet. Det har fungert i mange år. På nyåret vil de oppsagte få tilbud om jobb hvis vi har ordretilgang.