— Hovedtrekkene i avtalen er på plass, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP natt til tirsdag.

Også andre kilder bekrefter at eurolandenes finansministre, som er samlet i Brussel, har gitt grønt lys til krisepakken.

Avtalen innebærer angivelig at den greske gjelden skal reduseres til 120,5 prosent av landet bruttonasjonalprodukt (BNP) innen 2020. Tidligere har EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) hatt som mål å få gjelden ned til 120 prosent av BNP.

- Motstand fra bankene

Forhandlingene i Brussel varte fram til 4-tiden natt til tirsdag. En av grunnene til at samtalene trakk ut, skal ha vært at Hellas' private kreditorer nektet å godta større nedskrivninger av gresk gjeld.

Det har lenge vært klart at en nedskriving av gjelden på minst 100 milliarder euro ville bli en del av krisepakken. Men for å få presset den greske gjelden tilstrekkelig langt ned, ble bankene presset til å slette mer.

Forhandlingene om vilkårene for det nye lånet på 130 milliarder euro skal ha kommet på plass allerede ved midnatt, opplyser en kilde til nyhetsbyrået DPA.

Blant vilkårene det skal være enighet om, er enda strengere overvåking av Hellas' budsjetter og forbruk, samt opprettelsen av en egen lånekonto for å sikre at Hellas bruker lånet til nedbetaling av gjeld.

Manglet milliarder

Dragkampen mellom Hellas, resten av eurolandene og de private kreditorene dreide seg natt til tirsdag om å dekke inn et hull på 6 milliarder euro for å få den greske gjelden ned til 120 prosent av BNP. Til slutt skal partene ha godtatt at målet ble endret til 120,5 prosent.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble det oppnådd et lite gjennombrudd ved midnatt, da de nasjonale sentralbankene i eurolandene godtok å nedskrive noen av sine lån til Hellas - slik private banker og andre finansinstitusjoner har akseptert tidligere.