Facebookgruppen kaller seg «Aspiro — var med och säg nej till skambudet från Schibsted!». Gruppen teller 231 medlemmer og hevder å sitte på over 12 prosent av Aspiro-aksjene.

Skambud

Gruppen forklarer sitt engasjement med følgende på Facebook-siden:

«Schibsted har lagt ett skambud på Aspiro - 1,65 per aktie. (tidigare bud på 3,30 gick inte igenom - Aspiro är intressantare idag - ett bud borde absolut ligga ÖVER 3,30 idag.)»

Dersom budet aksepteres, får Schibsted kontroll over musikktjenesten Wimp, en ledende leverandør av streamingtjenester for TV og musikk og en av Spotifys største konkurrenter.

Vi har satt som forutsetning for vårt bud at vi får kjøpe 90 prosent. Hvis det ikke er mulig så vil vi vurdere situasjonen på nytt

Dagens bud innebærer en markedsverdi av egenkapitalen i Aspiro på SEK 340 mill. Styret i Aspiro har enstemmig vedtatt å anbefale selskapets aksjonærer å akseptere budet fra Schibsted.

Har du tips om denne eller lignende saker? Send oss en e-post!

Krav om 90 prosent av aksjene

Schibsteds mål er å eie 100 prosent av Aspiro-aksjene, og har satt som forutsetning for budet at de får kjøpe 90 prosent av aksjene.

- Vi har satt som forutsetning for vårt bud at vi får kjøpe 90 prosent. Hvis det ikke er mulig så vil vi vurdere situasjonen på nytt, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted Media Group til Aftenposten.

Det vil si at dersom det stemmer at gruppen kontrollerer 12 prosent av aksjene så kan de stoppe kjøpet.

Berger sier det ikke er uvanlig å få slike innsigelser når man legger inn et bud.

— Vi har gitt et bud over historisk kurs og faktisk kurs som er i tråd med markedspraksis. Styret i Aspiro og de største aksjonærene støtter det. Men så er det opp til de enkelte aksjonærene å bestemme om de godtar prisen, sier Berger.

Han presiserer at man ikke vet hvor mange protestgruppen faktisk representerer.

- Urealistisk krav

— Jeg mener deres krav er helt urealistisk. Men vi tar til etterretning at enkeltaksjonærer ønsker mer, legger han til .

Styret går også god for dagens bud.

— Styret har anbefalt aksjonærene å akseptere tilbudet. Dette har vi gjort på grunnlag av aksjemarkedets vurdering av selskapets verdi, styrets egen vurdering av selskapets verdi med den kjennskap vi har til selskapets muligheter og risikofaktorer, og det faktum at flere store aksjonærer godkjente tilbudet, sier interimstyreleder i Aspiro Peter Pay til Aftenposten.

Han er ikke overrasket over at ikke alle synes tilbudet er godt.

— Budet er basert på hva man mener er selskapets fremtidsutsikter og det er noe folk alltid vil vurdere ulikt ettersom de ser for seg ulike utviklingstrekk, sier Pay.

Administrerende direktør i Aspiro Gunnar Sellæg vil ikke mene noe om prisingen av selskapet.

— Vi konsentrerer oss om å drive selskapet så godt som mulig og legger oss ikke opp hvem som eier selskapet, sier Sellæg.

Tror på høyere bud

Aftenposten har kontaktet flere av medlemmene i Facebook-gruppen uten å få svar. Men grunnleggeren av Facebookgruppen Mats Jonsson har sagt til di.se at han tror gruppen vil lykkes med å presse prisen på Aspiro-aksjene opp.

— Vi ønsker selvfølgelig å selge våre aksjer, men til et betydelig høyere bud, sier han ifølge di.se.

Den 15. februar går akseptfristen for Schibsteds bud ut.

Aftenposten er en del av Schibsted-konsernet.