Bedriften var spådd en langsom stagnasjon i takt med nedgangen i oljesektoren. Nå er optimismen større enn noen gang, skriver Aftenbladet.

— Jeg har vært ved bedriften i 26 år og har opplevd oppturer og nedturer, men jeg har aldri sett mer optimisme enn nå, sier direktør Svein Oscar Nuland til Aftenbladet.

Skal ansette 100 i år

Han har tatt med seg noen av medarbeidere til jernbanestasjonen i Egersund. Byen er storleverandør av arbeidskraft til Nord Jæren. Det er den trenden han vil snu.

- Vi kaller pakkene vi deler ut for sluttpakker. Vi håper at kvalifiserte folk vil slutte å pendle og heller bruke kreftene sine hos oss. I fjor ansatte vi 60 personer og i år skal vi ansette 100. I tillegg kommer 1200 gjestearbeidere.

Vender hjem igjen

Andre bedrifter melder om problemer med rekrutteringen, men så langt har det gått greit for Aker Solutions.

— Folk har lyst til å jobbe med de helt store, høyteknologiske prosjektene og det får de hos oss. Vi merker at det er lett å få unge til å vende hjem igjen etter endt utdannelse. Det er stas å være ute når man er ung, fri og frank, men det er bra å vende tilbake når det skal stiftes familie.

Bygger hotell for gjestearbeidere

Bedriften på Eigerøy får i løpet av året rundt 2000 arbeidstagere. Det vil si at alt må utvides.

- Nå bygger vi et nytt hotell for gjestearbeiderne ved den gamle ferjekaien på Hovland. Her vil det gå skyttelbuss for arbeidstakerne.

Nuland sier at kommunen så langt ikke har vært en flaskehals. Det er fortsatt mulig å få seg hus i byen og det til en langt billigere pris enn på Nord Jæren. Men han ser fram til utbygging på Hestneshalvøya.

— I det neste 5 til 10 årene kommer vi til å ha det omtrent som nå. Derfor trenger vi arbeidskraft, sier han og deler ut "sluttpakker" til pendlerne som haster på toget.