2011 ble ikke et godt år for hyttemarkedet i fjellheimen. Det var en flat prisutvikling, og antall solgte enheter gikk ned med 19 prosent fra 2010.

Det viser tall fra den årlige markedsanalysen, som Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Finn utarbeider.

Snittpris: 1,8 mill

Snittprisen for en fritidsbolig i fjellet var 1.790.000 kroner i 2011. Det er omtrent det samme som i 2010, skriver Eff i en pressemelding.

2011-prisen er én prosent høyere enn den var i 2009, så markedet har stått nærmest bom stille prismessig de siste to årene.

–Den flate prisutviklingen på fjellet skiller seg vesentlig fra utviklingen iboligmarkedet med betydelig prisoppgang de senere år. For fritidseiendommer påfjellet er det definitivt kjøpers marked. For flere av Norges mest populærevintersportssteder har både antall solgte hytter og prisene gått ned i 2011, siernestleder Leif J. Laugen i Eff i en melding. –Samtidig er det totale utbudet av fritidsboliger på fjellet høyere enn det vihar erfart tidligere. Den store nybyggaktiviteten som har pågått over mange år,har bidratt til å skape økt tilbud og dermed begrenset prisveksten i markedet,sier Laugen.

Finn.no kan også melde om et høyt utbud av hytter. Stadig flere hytter legges ut på annonsemarkedet.

Selger mest i Trysil

Det høyeste antall omsatte boliger i 2011 finner vi i Trysil. Her ble det solgt 103 hytter i fjor. Dernest følger Ringsaker kommune (Sjusjøen inkludert), skriver Eff, med 82 solgte hytter.

Hemsedal er fremdeles landets dyreste hyttekommune. Her koster en hytte i snitt 2.647.000 kroner.

Landetsdyreste hytte ble i 2011 solgt i Trysil for 8,6 millioner kroner.

Finn.no og Aftenposten er begge en del av Schibsted-konsernet