Dette beslaget ble gjort tidlig natt til 23. oktober etter at narkotikahunden Ally hadde markert for narkotika både i pallekassen på en trailer og på den 36 år gamle danske vogntogsjåføren. Hasjen ble funnet i til sammen fem bager i kassen og en i førerhuset. Hunden markerte også på askebegeret, der det ble funnet 8 gram amfetamin. Trailersjåføren fikk også beslaglagt 80.000 danske kroner som mistenkes å stamme fra kriminell virksomhet, melder Tollvesenet.

Fem dager senere, på formiddagen den 28. oktober, fant tollerne til sammen 92,1 kilo hasj i et serbisk vogntog. Den 46-årige serbiske sjåføren forklarte at han hadde fått beskjed om å levere lasten direkte i Oslo og at dette var grunnen til at han ikke deklarerte ved grensepasseringen. Narkotikahunden Storm fattet imidlertid interesse for vogntoget og markerte for funn allerede før det hadde kjørt inn i kontrollhallen.

Hasj i trillekofferten

Det første av de til sammen fem beslagene ble gjort 21. oktober, da det ble funnet pakker med 16,7 kilo hasj og 1,3 kilo marihuana-jointer i hjulbrønnen på den norskregistrerte bilen til en 46-åring som hadde kjørt riksvei 118 over den gamle Svinesund-broen.

På ettermiddagen 23. oktober fant tollerne på Svinesund 2,5 kilo marihuana i bilen til en polsk statsborger som hadde også valgt å kjøre gamleveien over grensen. Samme kveld avdekket tollerne 5,8 kilo hasj da de sjekket trillekofferten til en rumener som var passasjer i en polskregistrert buss.

Amfetamin

Men også tidligere i oktober ble det gjort narkotikabeslag på Svinesund. Natt til 12. oktober fattet tollerne mistanke til en 37-årig tysker som sa han skulle besøke søsteren på Sørlandet, men som ikke kunne gi mer utfyllende informasjon om henne.

Denne gangen var det narkotikahunden Jim som var i aksjon. Da tollerne saumfor tyskerens Golf, ble det funnet totalt ti pakker med til sammen 10 kilo amfetamin. Ifølge Tollvesenet dreier det seg om 45.000 brukerdoser med en anslått markedsverdi på 4,5 millioner kroner. (©NTB)