De første tre dagene av rettssaken har Lunde begrenset seg til å kommentere været og love at sannheten skulle komme for en dag når han torsdag skulle gi sin versjon i Stavanger tingrett.

— Jeg ser frem til å forklare meg, sa Johannes Lunde til Aftenbladet onsdag.

— Sannheten liker vi uansett, og nå kommer sannheten frem. Sånn er det i retten, sier Lunde, som ikke ønsker å si noe nærmere om forklaringen han vil gi.

Lunde er tiltalt for grov utroskap og underslag av 140 millioner kroner.

62 selskaper konkurs

Pengeoverføringene fant sted fra januar 2009 frem til nettverket av Lunde-selskaper kollapset. Fra januar og utover i 2011 ble 62 selskaper slått konkurs.

Lundes nære medarbeider, Morten A. Berg, er i samme sak tiltalt for grov utroskap og heleri av 114 millioner kroner, og skal forklare seg i neste uke. Også en kvinnelig ansatt i Lunde-konsernet er tiltalt, for medvirkning til underslag av 10 millioner kroner.

Onsdag tilbakeviste advokat Bjørn Kverneberg, Lundes forsvarer, alle anklagene som var rettet mot Lunde i tiltalen. Advokaten mener pengeoverføringene ikke var ulovlige og at Lunde ikke kan lastes for overføringer som ikke ble foretatt av ham personlig.

— Utgangspunktet for mine bemerkninger til aktoratets innledningsforedrag, er at Johannes Lunde har erklært seg ikke skyldig etter tiltalen, sa Kvernberg.

- Lovlige overføringer

Kvernberg brukte mye energi på å plukke fra hverandre anklagene fra Økokrim, og stilte spørsmål ved bevisføringen fra aktoratet.

— Regnskapskontoen er pyntet på av Økokrim, hevdet Kvernberg.

Kvernberg understreket at Johannes Lunde personlig ikke hadde gjort noen av overføringene og at han derfor ikke var direkte involvert.

Johannes Lunde kommenterte at dette var noe han ville utdype dette i sin forklaring torsdag.