Natt til tirsdag kalte Metropolitan Transportation Authority (MTA) oversvømmelsene i t-bane-systemet den verste i hele banens historie, skriver New York Times.

Hele syv t-bane-tunneller er oversvømt under East River, opplyste Joseph J. Lhota i MTA.

— New York Citys t-bane-system er 108 år gammel, men vi har aldri hatt med en så ødeleggende katastrofe å gjøre som vi opplevde sist kveld.

Hele t-bane-systemet ble stengt før stormen kom inn over land. Hvor lenge det vil gå før den åpner igjen, kan ikke myndighetene si noe om foreløpig.

— Men alle vi i MTA lover å få systemet opp å gå igjen så fort som mulig for å få New York tilbake til normalen, sa Lhota.

Det kan ta fire dager før trafikken er i normalt gjenge.

Saltvann er ingen god kombinasjon med t-banesystemet, sier Lhota. Det har rammet signalanleggene, som gjør at mye arbeid gjenstår selv når undergrunnen er tømt for vann.

100 år gamle pumper

Ifølge gizmodo.com er det omtrent 700 vannpumper som skulle holde tunnelene tørre - men de klarte ikke stå i mot vannkreftene.

Og noen av pumpene er riktig gamle. Ifølge tekno-nettstedet ble noen av pumpene kjøpt brukt i 1914. De hadde tidligere blitt brukt i byggingen av Panama-kanalen.

Stengte broer og tuneller

Også flere veibroer og tunneler er stengt. Og det er innført omfattende fartsbegrensinger. Det kommer ikke til å bli gjenopptatt flygninger til og fra flyplassene i New York området før vinden har løyet utpå morgenen.

De fleste togforbindelser mellom New York og omverdenen er også innstilt, og det er usikkert hvor raskt de igjen vil komme i vanlig drift.

I New York kjører taxi og limoservice for fullt, slik at det er mulig å komme seg rundt. Men skoler, offentlige kontorer og en rekke bedrifter holder stengt.