Tirsdag morgen publiserte Telenor sitt førstekvartalsresultat for 2012. Rapporten viser en solid vekst, menkvartalsresultatet preges imidlertid av nedskrivninger på 3,9 milliarder kroner av selskapets virksomhet i India.

Nettoresultat i minus

Resultatet etter skatt og nedskrivninger var på minus 390 millioner kroner i første kvartal mot et overskudd på rundt tre milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene var på 25,1 milliarder kroner, en milliard høyere enn første kvartal 2011. Driftsresultatet var på 7,7 milliarder kroner. Og selskapet fikk totalt fem millioner flere mobilabonnenter globalt.

Sterk kundevekst i India

Bare i India økte selskapets abonnenter med 3,2 millioner til totalt 31,5 millioner. Men driftsresultatet i India endte med 4,7 milliarder i minus, viser kvartalsrapporten.

Om India-investeringen sier Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas følgende i en pressemelding:

— Den sterke kundeveksten fortsetter. Vi er imponert over de ansattes evne til å levere på dette nivået under de rådende omstendighetene. Uninor i India fortsetter å vise bedrede driftsmessige resultater, og er i rute for å nå sine kommuniserte mål.

Ifølge Wikipedia, bor det 1,1 milliarder mennesker i India.

Kan tape 16 milliarder

Telenor risikerer å tape 16–20 milliarder kroner i India, noe som i så fall blir betegnet som en av de største industrikatastrofer noensinne.

Telenors lisenser i India ble i februar kansellert som følge av mistanke om korrupsjon i forbindelse med tildelingen. Telenor har fått sterk kritikk for sine mangelfulle undersøkelser av partnervalg før selskapet gikk inn i India.

Telenor har hele tiden hevdet at de ikke hadde noen mistanker om at noe var galt ved lisenstildelingen og heller ikke ved inngåelsen av partnerskapet med eiendomsselskapet Unitech.

-Som følge av den høye usikkerheten i India, gir vi på nåværende tidspunkt finansielle utsikter for 2012 for konsernet uten Uninor, avslutter Baksaas i pressemeldingen.

I Norge fikk Telenor 6000 nye abonnenter og endte med et driftsresultat på 1,7 milliarder kroner.