Det er tøffe tider for Telenor. I tillegg til milliardtap i India har selskapet mistet to av sine ledere denne uken etter uenigheter med nærings— og handelsminister Trond Giske.

- Giske begynner å bli desperat når det gjelder det som skjer i Telenor, sier Svein Flåtten til Aftenposten.no.

Onsdag gikk Harald Norvik av som styreleder i Telenor, etter at han ble kalt inn på teppet hos Trond Giske. Norvik skal ha fått beskjed om at han ikke hadde Giskes tillit som følge av håndteringen av TV2-saken i januar, og han valgte derfor å fratre.

Fredag valgte også lederen for Telenors bedriftsforsamling, Jan Erik Korssjøen, å gå av fordi han var uenig i Giskes håndtering av saken.

— Med det nære forholdet som har vært mellom valgkomiteens leder og styreformannen, også privat, synes jeg at dette er ryddig, sa Giske om Korssjøens avgang til Aftenposten tidligere i dag.

- Virker som et konstruert argument

Næringspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten synes det er ufint av Giske å antyde at det har vært et uryddig og uprofesjonelt forhold mellom Korssjøen og Norvik over tid.— Dette virker som et konstruert argument, og Giske bør forklare hva han mener, sier Flåtten.

— Det er en beslutning jeg tok denne uken og meddelte til nominasjonskomiteen. Dette er ikke relatert spesielt til Harald Norvik, men er relatert til tidspunktet og bakgrunnen for at skiftet av styreleder ble gjort på, sa Korssjøen.

Bruker makten

— Jeg tror Giske ser at folk at folk reagerer på at han bruker makten sin, sier Flåtten.

— Korssjøen har gått av på grunn av uenighet, ikke relasjoner. Han har reagert på Giskes maktbruk, legger han til.

Flåtten mener Telenor som selskap ikke fortjener dette rotet, og synes det har gått fra galt til verre etter TV2-oppstyret.

— Det var et merkelig tidspunkt og argument for at Norvik måtte gå, sier Flåtten.

— Nå må de finne nye folk til komiteen, og etter det trenger Telenor ro.