Dette er E24s nye spaltister

E24s nye bukett av spaltister skal servere deg kronikker om alt fra krypto til kunst og politikk.

F.v.: Ine Eriksen Søreide, Asle Toje, Carine Smith Ihenacho, Espen Barth Eide, Karin Hindsbo, Johan H. Andresen, Bettina Banoun, Martin Schütt, Ida Aalen og Sophia Adampour.
Publisert: Publisert:

Ti nye stemmer står klare for å dele tanker, kommentarer og synspunkter på E24.

En statsråd, en kryptoekspert og en av Norges rikeste er blant dem som dukker opp på E24 i tiden fremover.

Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør i E24, er fornøyd med gjengen som har takket ja til å bidra i den nye satsingen.

– E24 skal ikke bare være raske, men også gi innsikt og forståelse – og være gøy å lese. Disse spaltistene vil bidra til det, sier han.

Røe Isaksen sier at det har vært viktig å finne personer som kan dekke et stort spenn av temaer. Han er sikker på at dette er stemmer som vil gi leserne morsomme og ettertenksomme kommentarer.

– Spaltistene dekker også områder vi vet det er interesse for, som web 3.0 og teknologi. Det er også gøy at Johan Andresen har takket ja. Vi er mange som har fulgt ham på Twitter, nå får han endelig litt mer plass, sier samfunnsredaktøren.

– Jeg gleder meg til å lese spaltene fremover. Og leserne våre bør følge med, for det kan komme enda flere nye stemmer til E24 fremover.

Kryptoekspert Sophia Adampour skal skrive om Web 3.0, blokkjeder og NFT.

I fjor høst tok hun pause fra sivilingeniørstudiene på NTNU for å åpne sitt eget galleri for kryptokunst, Verse Gallery i Pilestredet i Oslo, som er det første i Skandinavia av sitt slag. Hun er også med i NRK-serien «Familien Adampour».

Adampour forteller at hun gleder seg til å skrive for E24, og at hun håper å kunne formidle kunnskap om ny teknologi på en forståelig måte.

Kryptoekspert Sophia Adampour.

– Jeg mener at det er viktig å få mer kunnskap om krypto og Web 3.0 ut i samfunnet, og at man fremmer Norge som en informasjonshub for dette markedet. Jeg ønsker å spre kunnskap om de mange mulighetene blokkjede-teknologi tilbyr, fremfor høye gevinster og store kursfall som har dominert nyhetsbildet rundt krypto, sier hun.

Hun er også glad for at stemmer som ikke bare representerer kjerneleserne til E24 løftes frem.

– Det er sporty å velge et bredt mangfold av personer med ulik bakgrunn. Muligheten til å nå ut til nye grupper mennesker med denne kunnskapen er også viktig.

Skatteekspert Bettina Banoun i Wiersholm.

Bettina Banoun er rangert som en av Norges fremste eksperter på skatterett. Hun har doktorgrad i skatterett og har i tillegg lang erfaring med selskapsrett, EØS-rett og sivilrettslig prosedyre. Hun er medlem av det regjeringsoppnevnte Torvik-utvalget som skal se på reform av skattereglene.

Til daglig er hun skatteekspert og advokat i Wiersholm.

Banoun skriver i en e-post til E24 at hun alltid har vært glad i å delta i samfunnsdebatter om økonomi, samfunn og næringsliv. I tillegg er hun glad i å skrive kronikker.

– Jeg håper særlig jeg får brukt min kunnskap om skatt, næringsliv og rettsliv, og at dette vil være av interesse for leserne, skriver hun.

Medieviter og gründer i Confrere Ida Aalen.

Ida Aalen er medieviter og gründer i Confrere. Hun har også gitt ut flere bøker om sosiale medier.

De siste årene har hun markert seg som en av landets mest kjente ekspertstemmer innen digitale medier.

Aalen sier at hun kan bidra med erfaringene sine rundt det å drive sitt eget teknologiselskap, samt det økonomiske perspektivet innen teknologi og media.

– Det økonomiske perspektivet må også frem innen teknologi, og det er spesielt aktuelt nå for tiden, siden teknologiaksjene har falt så mye siden nyttår, sier hun.

– Det som er gøy med at E24 er en ren nettavis, er at det gir frihet til å skrive om ting som er aktuelt akkurat der og da, fortsetter Aalen.

Johan H. Andresen er eier og styreleder i investeringsselskapet Ferd.

Johan H. Andresen er eier og styreleder i investeringsselskapet Ferd, og har i mange år befunnet seg høyt oppe på listen over Norges rikeste.

Andresen har også flere tunge verv, blant annet som leder i Oljefondets etikkråd.

Ferd eier blant annet halvparten av oljeserviceselskapet Aibel, kartongprodusenten Elopak, Swix-eier Brav og byggevarehuset Mestergruppen.

Karin Hindsbo er direktør for Nasjonalmuseet.

Karin Hindsbo er direktør for Nasjonalmuseet, og vil bidra med spalter om blant annet kunst, kunstmarkedet og kunstsamlinger til E24s lesere.

Hindsbo er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Århus, og har tidligere vært leder for både Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand og KODE Kunstmuseene i Bergen.

Også to velkjente fjes fra politikkens verden skal bidra med sitt til E24 fremover.

Espen Barth Eide er klima- og miljøminister.

Espen Barth Eide er klima- og miljøminister, og har lang fartstid for Arbeiderpartiet på Stortinget.

Ine Eriksen Søreide er stortingsrepresentant for Høyre, og leder i dag utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun har erfaring som både utenriks- og forsvarsminister fra tidligere regjeringer.

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Statsviter Asle Toje er utenrikspolitisk kommentator, og har lenge vært aktiv i samfunnsdebatten. Toje er medlem i Nobelkomiteen og har i tillegg skrevet en rekke bøker.

Han har doktorgrad i internasjonale relasjoner fra University of Cambridge.

Statsviter Asle Toje.

Martin Schütt er daglig leder og en av folkene bak gründerfabrikken Askeladden & Co. Schütt er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har tidligere jobbet som konsulent i McKinsey & Company.

I 2016 startet han Askeladden & Co, et selskap som starter opp selskaper, sammen med og fem andre.

Askeladden & Co eier deler av blant andre Dr. Dropin, massasjetjenesten Squeeze, frisørkjeden Cuttersog tannhelsetjenesten Blid.

Martin Schütt er mannen bak gründerfabrikken Askeladden & Co.

Carine Smith Ihenacho er direktør for eierskap og etterlevelse i Norges Bank Investment Management (Nbim).

Hun har over 20 års erfaring som jurist i finansbransjen, olje- og gassindustrien og i advokatfirmaer.

Ihenacho har mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, mastergrad i jus fra Harvard Law School og en mastergrad i økonomi fra Norges Handelshøyskole.

Vil du lese flere kronikker av E24s spaltister? Her finner du alle

Carine Smith Ihenacho i Nbim.
Publisert: