Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Hvis ikke Meta får lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA, kan flere tjenester bli stengt i Europa.

Meta-sjef og storeier Mark Zuckerberg kommer med en klar advarsel i årsrapporten.
Publisert Publisert

Ettersom Meta er et amerikansk selskap har det informasjon om brukerne lagret i USA. Etter nye domsavgjørelser i EU har irske personvernmyndigheter trukket brukeravtalene som gir dem muligheten til datadeling på tvers av kontinentene i tvil.

– Hvis vi ikke kan legge de standardiserte brukervilkårene til grunn, eller finne andre lovlige måter å flytte brukerdata fra Europa til USA vil antagelig ikke kunne tilby flere av tjenestene våre, som Facebook og Instagram i Europa, skriver Meta i årsrapporten som ble lagt frem tidligere denne uken.

Meta skriver at de forventer en endelig avgjørelse i løpet av første halvdel av 2022. Teknologigiganten legger til at en nedstengning av tjenestene vil påvirke selskapets finansielle situasjon.

Det var nettstedet City A.M. som først omtalte saken søndag.

Nyheten avslutter en svært tung uke for Meta. En skuffende kvartalsrapport førte torsdag til at selskapet opplevde det største verditapet på en dag på Wall Street noensinne.

Etter et aksjeras på over 26 prosent hadde rundt 230 milliarder dollar forduftet fra selskapets markedsverdi i løpet av handelsdagen.

Bezos 440 milliarder rikere enn Zuckerberg på én uke
Publisert