Tidligere Carlsen-manager dro inn over 10 millioner

Espen Agdestein cashet inn over ni millioner kroner på salg av Play Magnus-aksjer, og sitter fremdeles igjen med en betydelig post i selskapet.

TETT KONTAKT: selv om Agdestein har gitt seg som manager for Magnus Carlsen, holder de to fremdeles tett kontakt. Her i forbindelse med børsnoteringen av Play Magnus.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Aksjeselskapet til Espen Agdestein, tidligere manager for Magnus Carlsen, endte med et årsresultat på i overkant av 10 millioner i 2020. Det fremgår av årsregnskapet til Espen Agdestein AS.

Dette er en kraftig oppgang fra 2019, da foretaket endte i minus med rundt 127.000.

Resultathoppet skyldes at Agdestein, i forkant av børsnoteringen til Play Magnus i oktober i fjor, solgte 450.000 aksjer til en kurs på 21 kroner per aksje. Dermed dro Agdestein inn 9.450.000 på salget.

Selv solgte Magnus Carlsen aksjer for 25 millioner den gangen.

RESULTATHOPP: Espen Agdestein kan glise bredt etter å ha håvet inn over 10 millioner i 2020.

Har fortsatt aksjer til 20 millioner

Fremdeles sitter Agdestein igjen med 1.050.000 aksjer i Play Magnus, der kursen for øyeblikket er rundt 20 kroner aksjen.

Altså sitter Agdestein nå med Play Magnus-aksjer til en verdi av 21 millioner kroner.

Play Magnus har hatt en røff start på Oslo Børs i år, hvor aksjen er ned 14,26 prosent så langt i 2021.

Agdestein opplyser til E24 at han også har investert i fond, samt enkeltaksjer i unoterte selskaper, men at det er salget av aksjer som trekker resultatet så kraftig opp.

– 10 helt fantastiske år

Agdestein ga seg som manager for Magnus Carlsen i fjor, men har fremdeles mange baller i luften. Han er partner i ventureselskapet Idekapital, og sitter i flere av styrene til porteføljeselskapene her.

I slutten av juni ble han også valgt som styremedlem i Play Magnus, etter å ha vært observatør i en lengre periode, opplyser han til E24.

Den tidligere manageren til Magnus Carlsen har ikke sluttet å følge opp verdenseneren, selv om det nå er på frivillig basis.

– Jeg bruker fortsatt mye tid på Magnus, og jeg holder kontakt med det internasjonale nettverket på hans vegne. Jeg er fremdeles en del av teamet og har tett kontakt med både han og Henrik.

Men å være manager savner han ikke.

– Det var 10 helt fantastiske år, men det var også intenst. Nå trives jeg veldig godt med å ha en friere rolle, sier Agdestein.

Analytiker: – SAS er på ingen måte bærekraftig
Publisert: