Drar inn millioner på strippebar

Geir Carlsen gikk i minus da han drev utested for studenter. Så kom kvinnelige strippere på scenen. Millionene rant inn.

FORNØYD: Geir Carlsen omsatte for 9,5 millioner kroner på strippeklubben Dreams i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Bergenseren startet opp utestedet Studenten i Torggaten 5. Året var 2005. I starten gikk stedet greit, men så kom år med underskudd.

Carlsen ønsket å endre profil. I 2009 stengte han Studenten, pusset opp lokalene og leide inn strippere. Dreams Showbar Bergen ble etablert.

Les også

[No available link text]

— Brukbart fornøyd

— Det ble ikke butikk av Studenten, og jeg måtte endre profil. Vi vurderte mange konsept og endte på striptease. Jeg er meget godt fornøyd med det valget, sier han.

Regnskapene viser at magefølelsen var rett. Bt.no har sjekket strippebarens regnskaper. I 2009 omsatte studentstedet for vel fire millioner kroner.

Underskuddet var på 760.000 kroner. Året etter kom lettkledde kvinner inn. De svingte seg rundt en stang og strippet gjestene for 225 kroner i inngangsbillett.

Totalt omsatte klubben for 9.487.000 kroner i fjor. Driftsresultatet ble 376.000 kroner.

— Vi er brukbart fornøyd. Jeg regner med omtrent den samme omsetningen i år, men håper på et noe større overskudd. Vi hadde nemlig en del kostnader i forbindelse med oppstarten i fjor, sier Carlsen.

- Forstår reaksjoner

Denne uken har han åtte kvinner i sving på utestedet. Ifølge Carlsen er de fra England, Italia, Ungarn, Estland og Sverige.

— I tillegg har vi to vakter og en bartender, sier Carlsen.

Han har vært kritisert av flere for å utnytte kvinner.

— Jeg forstår at noen reagerer på vårt konsept, men det er ikke ulovlig. Vi driver seriøst, leier inn artister, betaler dem solide honorar og sørger for at skatter og avgifter dekkes, sier han.

- Mingler blant gjestene

- Hva tjener kvinnene som arbeider her?

— Det er en forretningshemmelighet, men jeg kan si som så at danserne tjener meget godt etter norske forhold.

- Hvordan ser arbeidsdagen ut for kvinnene?

— De er på scenen 3-4 ganger i løpet av en kveld og utfører showet sitt. Dessuten er de ute og mingler blant gjestene.

- Frykter du at andre skal starte opp med lignende tilbud i Bergen?

— Jeg tror ikke det er marked til det. Selv om omsetningen er bra, er ikke marginene gode nok for to aktører. De faste kostnadene er høye og driftsmarginene små.

Publisert: