Provosert på Ålvik sine vegne

  • Det er provoserende å se hvor forskjellig regjeringen behandler Ålvik fra andre omstillingssamfunn i Norge, sier stortingsrepresentant Torbjørn Hansen (H) (bildet).
  • Kjell Østerbø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Han sikter da til den oppmerksomhet og behandling både Årdal og Skien har fått sammenliknet med Ålvik.

— Konsekvensene av Elkems flytting av Bjølvefossen er langt større for Ålvik-samfunnet, enn Hydros nedskjæringer i Årdal og Norske Skogs nedleggelse i Skien. Ingen statsråder har så langt besøkt Ålvik og det er på tide at næringsminister Odd Eriksen reiser til Hardanger og ser hvilke innsats regjeringen kan gjøre for Ålvik-samfunnet, sier Hansen.

I likhet med ledelsen ved Elkem Bjølvefossen har han liten tro på at regjeringens varslede industrikraftregime vil være noen redning for Ålvik. Han vil derfor at Eriksen skal vurdere hvilke virkemidler han eventuelt har for industrisamfunnet i Kvam.

— Skulle industrikraftregime være det de har å tilby, så bør det presenteres før Elkem bestemmer seg for å flytte virksomheten til Island, sier han.

Selv har Høyre foreslått gunstigere avskrivningssatser for maskiner og anlegg, slik at det kan bli gunstigere å investere i ny industrivirksomhet både i Ålvik og andre steder.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Styret i Elkem legger ned produksjonen i Ålvik

BT anbefaler

– Jeg tilbød et beløp man ikke hadde sett i Bergen før, minnes investoren. Nå er drømmehuset endelig hans.

Denne historiske villaen snek seg unna topplisten for Bergens dyreste boliger.

LES SAKEN