– At vi skulle bli majoritetseier har aldri vært diskutert, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

En slik strategi tror han de aller fleste mener ville vært veldig uheldig. A-pressen eies i dag av LO og forskjellige LO-forbund med 48,6 prosent, Telenor har 48,2 prosent mens stiftelsen Fritt Ord sitter på 3,2 prosent av aksjene.

Ba Stoltenberg gripe inn etter rykteflom

Flåthen ba Jens Stoltenberg stoppe næringsminister Trond Giskes kritikk mot A-pressens eiere i forbindelse med salget av TV 2 til danske Egmont, skriver flere aviser onsdag.

Ifølge Dagens Næringsliv var Giske så misfornøyd med salgsplanene sist torsdag at han brukte NHOs årskonferanse samme dag til å starte et stormløp mot planene. Overfor deltakere fra LO, næringslivet og de politiske partiene la han ikke fingrene imellom, skriver avisen.

Kilder sier til både Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG at Giske fortsatte å uttrykke sin misnøye på NHO-konferansens nachspiel på utestedet Lorry i Oslo natt til fredag.

Fredag bestemte LO-leder Roar Flåthen seg derfor for å ringe Jens Stoltenberg. I telefonsamtalen ba Flåthen Stoltenberg om å gripe inn og stoppe Trond Giske og en gang for alle slå fast at regjeringen ikke kom til å lage noen problemer for salget av TV 2. Telefonsamtalen førte til at Stoltenberg tok kontakt med Giske og ba næringsministeren om å roe ned situasjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Stoltenberg ga Giske klar beskjed om at regjeringen ikke har noen bastant mening om eller vil gripe inn mot salget, noe han også fastslo etter at TV 2-salget ble offentliggjort mandag morgen.

Etter at Telenors konserndirektør Kristin Skogen Lund i både Klassekampen og Dagens Næringsliv mandag gjorde det klart at selskapet ønsker å selge seg ut av A-pressen dersom muligheten skulle dukke opp, sier Roar Flåthen det er vanskelig å se for seg norske kjøpere av A-pressen.

– I mange år har Telenor vært en god partner for LO i vårt felles eierskap av A-pressen, men vi har vært innforstått med at de vil ut. Når dette nå sies i klartekst, håper vi at det kommer en ny eier som er villig til å tenke like langsiktig, sånn at A-pressen blir et godt konsern som legger grunnen for norsk mediemangfold, sier Flåthen. (©NTB)