Elvestuen avviser omkamp om gruvedeponi i Førdefjorden

Tillatelsene som er gitt for gruvedeponier i Førdefjorden og Repparfjorden vil ikke bli endret, fastslår klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Publisert Publisert

STÅR FAST: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) står fast ved at det blir gruvedeponier i Førdefjorden og Repparfjorden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Her er det beslutninger som er tatt før Venstre og jeg kom inn i regjering. Enigheten er å respektere disse tidligere vedtakene, sa Elvestuen i spørretimen i Stortinget onsdag.

SVs Lars Haltbrekken viste til at Miljødirektoratet konkluderte med at den samlede samfunnsnytten var større enn ulempene da de ga grønt lys for deponi i Førdefjorden. Seinere er anslaget for antall arbeidsplasser redusert.

– Når dette viktige premisset er endret, bør saken vurderes på nytt? – spurte Haltbrekken.

Elvestuen viste til plattformen fra Jeløya da Venstre gikk inn i regjering. Gjennomslaget var at det ikke skal komme nye deponier i denne perioden og at miljølovgivingen for deponering fra gruver skal gås gjennom.

– Her har vi en statsråd som ikke lenger står ved sin partileder uttalelse om at man «aldri, aldri, aldri må gi seg i så viktige saker», bemerket Haltbrekken, som siterte en uttalelse fra Trine Skei Grande til NTB i 2015.

Publisert