Avgjør sivilt søksmål mot Strauss-Kahn

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn kan vente seg en ny runde i retten i New York dersom det blir gitt klarsignal til å gå til sivilt søksmål mot ham.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Tirsdag skal en dommer i New York avgjøre om et sivilt søksmål mot Strauss-Kahn får komme opp i retten.

Bak søksmålet står Nafissatou Diallo, stuepiken som i fjor anmeldte den daværende sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) for seksuelle overgrep på et hotell i New York.

Strauss-Kahn ble pågrepet og varetektsfengslet, og saken vakte enorm oppsikt verden over. Han måtte gå fra toppjobben i IMF, og han måtte også se langt etter å bli sosialistpartiets presidentkandidat i hjemlandet Frankrike.

Krever erstatning

Straffesaken mot Strauss-Kahn ble til slutt henlagt av påtalemyndigheten i New York på grunn av manglende bevis. Strauss-Kahn innrømmet at de to hadde hatt seksuelt samkvem, men at det var frivillig. At Diallo var blitt avslørt for falsk forklaring tidligere bidro også til å svekke hennes troverdighet, argumenterte franskmannens advokater.

Diallo har hele tiden hevdet at hun ble utsatt for voldtektsforsøk og seksuelt overgrep, og har sammen med sin advokat nå gått til sivilt søksmål der hun blant annet krever et hittil ukjent beløp i erstatning og oppreisning fra Strauss-Kahn.

Hans advokater hevder imidlertid at Strauss-Kahn hadde diplomatisk immunitet som IMF-sjef og at dommeren derfor må avvise søksmålet.

Prostitusjonsring

Men det er ikke bare i New York at Dominique Strauss-Kahn må svare for sitt noe løsslupne sexliv. Hjemme i Frankrike er han nå siket for medvirkning til hallikvirksomhet i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonssak i den franske byen Lille.

Ifølge påtalemyndigheten deltok Strauss-Kahn på flere fester som forretningsforbindelser av ham arrangerte og der prostituerte var hyret inn. Strauss-Kahn har innrømmet å ha deltatt på disse festene, men sier han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Og mens New York-saken var på sitt mest intense i fjor vår, anmeldte den franske journalisten Tristane Banon ham for voldtektsforsøk da hun intervjue ham i 2003. Saken ble imidlertid henlagt fordi den var foreldet. Strauss-Kahn har avvist beskyldningene fra Banon. (©NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  2. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  3. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  4. – Slik burde vi heller reagert på korona

  5. Silikon-problemer, sa legene da hun fant en kul. Nå forbereder Waneska seg på å dø.

  6. Trafikkuhell på Trengereid