Hvordan blir været hos deg? Se værmeldingen for ditt hjemsted på ap.no/vær

Regn i hele Sør-Norge. Det er værutsiktene for 17. mai. Årsaken er at vi er omgitt av ustabil luft med lavtrykk over Danmark og Østersjøen, og dette beveger seg mot Norge.

— Sammenhengende regn østafjells. Vestlandet får også perioder med byger, men det meste av nedbøren kommer østafjells, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk Institutt på Blindern i Oslo.

Vått bunadsvær

Meteorologen er sikker i sin sak. Det vil høyst sannsynlig komme skyer og regn i Sør-Norge, og det eneste usikkerhetsmomentet er hvor mye nedbør vi har i vente.

Selv om det neppe blir iskaldt 17. mai, så bør kanskje barna som skal gå i barnetoget belage seg på å finne frem stillongs i tillegg til regnfrakken. Med nordavind og temperaturer på 10-12 varmegrader kan bunad vise seg å være et godt plagg for dagen.

Det beste været for grunnlovsdagen finner vi nordover i landet.

— Det ser litt bedre ut for Nord-Norge sin del. Det blir ikke mye sol, men stort sett oppholdsvær. Men det kan komme litt regn i grensetraktene mot Sverige, sier meteorlogen.

Sola kan vise seg

Heller ikke hos meteorologen ved Storm Geo i Bergen er det mye trøst å finne i værprognosene for nasjonaldagen.

— På Østlandet vil det regne stort sett hele dagen, og vi venter i overkant av 10 millimeter nedbør i løpet av 17. mai, sier Storm-meteorolog Lisbeth Håvik.

Hun utelukker likevel ikke at sola kan komme til å kikke frem mellom bygene.

— Det kan kanskje bli noen gløtt av sol inne i mellom bygene, og det er ventet nordlig bris, sier Håvik.

Langs kysten på Sørlandet og Vestlandet sør for Stadt vil det blåse kuling.

— Fra Midt-Norge og nordover blir det litt lettere vær, og her blir det ikke noe særlig nedbør før til kvelden, sier Håvik.