Det melder den britiske avisen Telegraph.co.uk.

Innbyggerne i Mugardos har blitt oppfordret til å lete i skuffer og skap etter mynter og sedler av pesetas, og til å bruke den i lokale butikker. Tiltaket, som ble iverksatt 1. mars, skal være innført for å få folk til å bruke penger igjen.

Folk fra hele landsdelen skal ha strømmet til Mugardos med pesetas-penger for å utnytte den spesielle ordningen. Pesetas florerer fortsatt i landet, fordi mange ikke vekslet inn det de hadde liggende før tidsfristen gikk ut for innveksling til euro, Telegraph.co.uk.

Kan veksles i Madrid

— Folk kommer med hendene fulle av vekslepenger de hadde liggende hjemme som de ikke visste hva de skulle bruke til. Nå har de fått en mulighet til å bruke dem, sier lederen ved jernvarehandelen Juan Rey.

Spania innførte euro i januar 2002, og spanjolene fikk tre måneder på seg til å veksle om i hvilken som helst bank. I dag kan pesetas bare veksles inn i landets nasjonalbank i Madrid.

Butikkeierne i Mugardos håper de kan samle inn nok pesetas til at det blir verdt å ta turen til hovedstaden for å veksle inn.

Det er ikke kjent hvilken vekslingskurs butikkene tar sammenlignet med kursen man får i nasjonalbanken.

Nasjonalbanken anslår at pesetas verdt 1,7 milliarder euro, tilsvarende 13 milliarder kroner, fortsatt ikke er vekslet inn, skriver Telegraph.co.uk.

Mye av dette er trolig fraktet utenlands etter endt turistbesøk.