Her kommer byens mest fasjonable hotell

Det gamle Bergen Børs-bygget på Vågsallmenningen skal bli hotell. - En toetasjes suite vil nok starte på 5000 kroner natten, sier hotelldirektøren.

Publisert Publisert

BANK ELLER BØRS: Den gamle bygningen til Bergen Børs skal omgjøres til hotell i de øverste etasjene over Frescohallen. Foto: Christian Breidlid

  • Tor Arne Fanghol
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er Smørås-familien som står bak Augustin— og Grand Terminus-gruppen skal drive det nye hotellet. Åpning blir senest 1. mai i 2017.

— Dette blir Bergens mest sentrale hotell, beliggende mellom Vågsallmenningen, Torget og Torgallmenningen. Hotellet får 130 rom, og betyr 30 nye arbeidsplasser, sier hotelldirektør Kjetil Smørås.

Han forteller at hotellet skal ligge i øvre del av den bergenske prisskalaen.

— Vi legger oss i øvre sjikt. Dette blir et luksushotell uten å være prangende. Et rom vil nok ligge fra 1500 kroner og oppover. Så har vi fått anledning til å lage noen ekstra flotte suiter i over to etasjer. Disse vil jeg tippe starter på 5000 kroner natten, sier Kjetil Smørås.

Han er ikke redd for å etablere enda et nytt hotell i Bergen. Fersk statistikk fra Benchmarking Alliance viser at Bergen trass i nedgang i oljesktoren hadde det høyeste belegget i landet og den høyeste inntekten per hotellrom hittil i år.

— Vi har en nedgang på tre prosent i omsetning. Det er ikke ille, forteller Kjetil Smørås.

Les også:

Les også

3000 nye hotellrom skal bygges i Bergen

Blir totalrenovert

Lokalene skal totalrenoveres, men fasadene beholdes. Det samme gjelder rom som har bevaringsverdi, slik som den gamle Handelskammersalen.

— Vi har god erfaring med å drive hotell i historiske bygg og er glade for å kunne tilby nok et hotelltilbud som vil styrke mangfoldet i Bergen. Vi vil ta vare på byggets egenart og skape spennende hotellrom med utsikt mot byens mest sentrale områder, fortsetter Smørås.

DISKRET ELEGANSE: - Hotellet vil ligge i det øvre sjiktet prismessig, sier hotelldirektør Kjetil Smørås i midten. Huseier Tore Odfjell til høyre, og arkitekt Eero Koivisto til venstre. Foto: Christian Breidlid

Hotellet skal ha inngang fra Vågsalmenningen der Olav Kyrresgate slutter. Rommene vil ligge i de øverste etasjene i hele kvartalet. Butikkarealene der motebutikken Høyer befinner seg skal beholdes som før. Det samme gjelder Matbørsen og kontordelen mot Småstrandgaten der DNB fortsatt har kontorer.

I GAMLE DAGER: Slik så bygningen ut da det var bank.

Les også:

Les også

Her kommer Bergens nye hotellgate

Tore Odfjell eier bygget gjennom selskapet Torgallmenningen 2 AS, sammen med selskapene J O Odfjell og Teigland Eiendom.

— Vi har ennå ikke forhandlet ferdig med entreprenørene, men regner med å bruke mellom 100-150 millioner på renoveringen, sier Odfjell.

— Hva med bevaringsbestemmelser?

— Vi har en rammetillatelse fra byantikvaren. Dermed vet vi hva som kreves. Fasadene skal som sagt bevares og de mest historisk verdifulle rommene innvendig, sier Tore Odfjell.

I den gamle Handelskammersalen skal det være matservering.

— Vi har planene klare for frokostservering i dette flotte lokalet. I tillegg vil hotellet mest sannsynlig tilby en kveldsbuffet, sier Kjetil Smørås.

Vil ha navnehjelp

Fortsatt vet ikke hotelldirektøren hva det nye hotellet skal hete.

— Vi trenger hjelp. Styret har delt seg i navnevalget. For det første vet vi ikke om vi skal velge bank eller børs. I tillegg har vi to forskjellige alternativer innenfor disse valgene igjen.

— Og hva er så navneforslagene?

— Vi står mellom Hotell Bergen Bank eller Hotel Banken på den ene siden. På børssiden er det Hotel Bergen Børs eller Hotel Børsen. Vi oppfordrer folk til å hjelpe oss med valget, og tar også i mot andre forslag, sier Kjetil Smørås.

Bygning fra 1862

Han vil ikke si om det ville vært økonomisk mer lukrativt å få en avtale med en av de store hotellkjedene.

— Kjetil Smørås' driftskonsept vil passe dette hotellet bedre enn en kjede. Vi så fort at Smørås-selskapene var den beste samarbeidspartneren vi kunne finne, sier Odfjell.

Les også: Planlegger over 80 hotellrom i DNB-bygget

Arkitekt Eero Koivisto har samarbeidet med Kjetil Smørås om hans andre hotellprosjekter og er svært begeistret over den fasjonable børsbygningen.

— Her er jo halvparten på plass allerede, sier arkitekten når han studerer ærveridige bankkontorer med egen safe og doble, skinnpolstrede dører.

— Men luksus blir det vel?

— Det skal bli et sted man ønsker seg tilbake til. Diskret og elegant. Og luksus trenger jo ikke å være glitter.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg har ingen tillit til deg, skrev Gilbert Koomson til sportssjefen. Så uteble han fra trening.

– Jeg har ingen tillit til deg lenger, skrev Gilbert Koomson til Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Ingvil Smines Tybring-Gjedde leverte et vitnemål det står respekt av

  2. Kamelen dømt på alle punkter

  3. 124 nye bekreftede koronatilfeller i Norge siste døgn

  4. 380 grindhvaler døde på Tasmania

  5. Tre øyer utenfor Bergen er til salgs. Pris for den dyreste: 20 millioner.

  6. Farevarsel for kraftige vindkast på Vestlandet