— Sandstrøm hadde sagt at jeg måtte ta med kontanter, forklarte Tromsdal om møtet som skal ha foregått grytidlig om morgenen på Herlofsens kontor ved Den Gamle Logen i Oslo.- Ba du om kvittering? ville aktor Jørn S. Maurud vite.- Nei, jeg følte ikke at det var tid eller sted for det, svarte finansmannen.

Sendte giro

I sin forklaring har Herlofsen sagt at han sendte en giro på 1500 kroner, som Tromsdal aldri gjorde opp.- Fjås, svarte Tromsdal om at han skal ha fått fakturaen i posten.Psykiater Pål Herlofsen er sammen med psykolog John Sandstrøm tiltalt for å ha solgt falske legeerklæringer til flere kriminelle. Begge er også tiltalt for flere brudd på helsepersonelloven. - Jeg følte det var å komme med penger for å putte ting inn på et skjema. Det var ingen lege-til-pasient-samtale, fortalte Tromsdal om møtet med psykiateren.

- Tragikomisk.

Tromsdal fungerte som politiagent høsten 2004 for å finne utbyttet fra NOKAS-ranet. Samtidig skulle han møte Økokrim i retten. Ifølge ham selv hadde han ikke tid til å forberede sin egen sak på grunn av agentvirksomheten, og politiet spurte: "Kan du ikke bare bli syk", ifølge finansmannen. Tromsdal hevdet i retten at politiet betalte en lege i Sandefjord 5000 kroner for en av erklæringene som skulle få ham til å virke syk. - Det høres ut som sitater fra en sykmelding bestilt, kjøpt og betalt av Økokrim, sa Tromsdal i retten, da aktor leste fra erklæringen.I tillegg til erklæringen fra legen i Sandefjord, sendte han over en erklæring fra psykiater Herlofsen og en fra Sandstrøm.

Dagens Næringsliv.

Til slutt ble Tromsdal innkalt til politilegen i Oslo. Der møtte han etter at han skal ha tatt 20 koffeintabletter, noe han hadde hørt skulle gjøre det lettere å spille syk. Tromsdal beskriver det hele som en tragikomisk historie som endte med at han måtte møte i retten. I går vitnet også et av de mest sentrale vitnene i korrupsjonssaken, journalist Gøran Skaalmo i Dagens Næringsliv. Han utga seg for å være den straffedømte hvitsnippforbryteren "Gøran Skog" da han oppsøkte Herlofsen og presenterte sitt problem: "Skog" skulle sone en dom på seks måneder og ville helst slippe. Det endte med at "Skog" ga Herlofsen 8500, og fikk en erklæring som slo fast at han hadde depressive plager. I går fortalte journalisten at ingen av møtene bar preg av å være undersøkelser og at erklæringen fra Herlofsen inneholdt opplysninger som "Skog" aldri hadde fortalt om.

Ikke riktig, hevder Økokrim

I en pressemelding onsdag formiddag avviser Økokrim påstandene fra Tromsdal. I pressemeldingen heter det: "Deler av pressen gjengir i dag påstander fra Christer Tromsdal om at Økokrim skal ha bestilt og betalt en sykemelding for ham og tipset ham om å "spille syk" for å få utsatt en rettssak i 2005. Påstandene ble fremført under Tromsdals forklaring i korrupsjonssaken mot en psykiater og en psykolog som for tiden går i Oslo tingrett. Tromsdal har også tidligere fremmet lignende påstander.Økokrim presiserer at det ikke er noe hold i disse påstandene."

Christer Tromsdal idet han ankommer Oslo tingrett for å vitne under saken mot John Sandstrøm og Pål Herlofsen.
Roald, Berit