Det nye iPhone-kartet ble introdusert torsdag da det nye operativsystemet til Apple lå klart til oppgradering for millioner av mobilbrukere verden over. GoogleMaps, som tidligere var tjenesteleverandør til karttjenesten på iPhone, er nå kastet ut til fordel for Apples egetproduserte kartverk.

Nå flommer det over av harselerende artikler med fyldige billdekavalkader om hvor håpløst det nye kartet er.

GoogleMaps-app på vei

Google skal nå arbeide på spreng for å få godkjent en ny kartapp hos Apple, som kan bidra til å få giganten tilbake på iPhone-mobilene. Det samme skjedde i sommer da Google kom med en egenutviklet app for Youtube — etter å ha blitt skviset ut som egen fabrikkinnstilt app hos Apple.

Her er nødløsningen

Men ved å følge fem enkle steg kan du i det minste få GoogleMaps tilbake som en webbasert "app" på telefonen din, mens du venter på om og når den nye Google-appen kommer gjennom Apple-kvernen.

Klikk på bildekarusellen oppe for å få bruksanvisningen.

Kartet er ikke like lett i bruk, men har stort sett den samme funksjonaliteten som den gamle karttjenesten på iPhone. Det er i alle fall langt mer treffsikker i sine søk etter både steder, gater og bedrifter enn det gjeldende Apple-kartet. Med denne webbaserte nødløsningen kan du også be om kjøreanvisninger og ruteinformasjon fra et sted til et annet.

Mange norske tabber

Her er noen av feilene norske redaksjoner har funnet i Apple-kartene de siste dagene:

Avisa Nordland kan melde om at Bodø er fullstendig feilplassert: Her mener Apple at Bodø ligger

Leknes under vann melder NRK.no.

Mens Telemarksavisa rapporterer Bamble er en øy i Østersjøen. Samme avis forteller også at Skien ikke finnes i Apple-kartverket.

Aftenposten.no har også tidligere fortalt at Vågen er som sunket i havet fra Bergens-kartet.

Også en rekke steder i Finnmark, som Kautokeino, Karasjok og Kiberg, er fullstendig feilplassert.

Og i Sverige har Apple-folkene fått Jønkøping lufthavn til å ligne et trekkspill!

Finner du flere feil? Fortell om dem i kommentarfeltet.