Storberget hadde natt til torsdag norsk tid møte med Takeda-sjefen Yasuchika Hasegawa i håp om å redde arbeidsplassene ved bedriften Nycomed på Storbergets hjemsted Elverum, skriver Hamar Arbeiderblad.

— Vi hadde et nyttig og godt møte som varte i over en time. Konklusjonen etter møtet må bli at det er en bratt oppoverbakke for å kunne redde virksomheten fordi prosessen med å legge ned i Elverum er kommet veldig langt, sier Storberget til avisen.

De japanske eierne vurderer å legge ned fabrikken og flytte produksjonen til Polen. Nedleggingstrusselen har skapt sterke reaksjoner hos både ansatte, politikere og innbyggere i elverumsområdet. Storberget sier at ved en eventuell avviklingsprosess skal det undersøkes om det kan skaffes ny virksomhet i lokalene i Elverum.

— Vi må fortsette å gi tydelige signaler inntil bommen faller. Vi må gjøre alt vi kan for å prøve å skaffe ny virksomhet i lokalene i Elverum, og vi må ta skikkelig vare på svært mange dyktige medarbeidere i Nycomed, sier Storberget.