Det spanske parlamentet vedtok å heve forbudet mot sexannonser både på nett og papir på grunn av den økonomiske nedturen landet opplever, ifølge nyhetsbyrået UPI.

Forslaget var fremmet av opposisjonen.

Prostitusjon er lovlig i Spania, men det konservative folkepartiet vil forsøke å stanse vedtaket om fri annonsering.

Dette annonsemarkedet genererer årlige inntekter på rundt 40 millioner euro, tilsvarende 300 millioner kroner, ifølge Spaniaavisen.

Helseministeren skal ha uttalt at de vil gjøre alt de kan for å forhindre menneskehandel og utnyttelsen av kvinner.

Spania sliter med et svært svekket boligmarked og en rekke vaklende banker, og måtte i helgen be om kriselån for å styrke bankenes balanser.

Prostitusjonsstreik rammet bankmenn

Den største, spanske bransjeorganisasjon for prostituerte i luksussegmentet erklærte i vår at de nektet å levere sine tjenester til bankmenn før de begynner å låne ut penger til familier og små og mellomstore bedrifter igjen, meldte det spanske nyhetsnettstedet Globedia.com. Det startet med at en av kvinnene, CP Lucia, ba en av sine kunder om bare å glemme underlivet hennes «til han tok sitt samfunnsansvar», som hun skal ha sagt på en pressekonferanse.

Kunden skal først ha reagert negativt, men hadde etter noen dager returnert med et attestert gjeldsbrev for en liten bedrift og for kjøp av en bil, skriver nettstedet.

Organisasjonens talskvinne, «Ana MG», skrøt av suksessen og påpekte at myndighetene og Spanias sentralbank tidligere ikke har tilpasset långivingen etter markedet.

— Vi er de eneste som faktisk har evnen til å presse denne sektoren. Vi har nå streiket i tre dager og vi tror ikke de kan motstå særlig mye mer, uttalte talskvinnen i mars, ifølge nettstedet.