Etter finansposter og gevinster fra blant annet eiendomssalg, sitter Ica-eierne igjen med omtrent 644 millioner svenske kroner (557 millioner norske kroner).

Det viser tall fra selskapets tredjekvartalsrapport.

Både omsetning og resultat vokser, og eierne tjente for eksempel 53 millioner svenske kroner mer i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

— Ica-konsernet leverte et veldig sterkt driftsresultat i tredje kvartal, som til og med overgikk rekordresultatet i tredje kvartal i 2009, sier konsernsjef Kenneth Bengtsson i en pressemelding, og viser til høyere inntjening i både Sverige og Baltikum.

Tap etter tap i Norge

Men i Norge, hvor flere av landets rikeste har tjent sine formuer på nettopp dagligvarer, sliter konsernet med å tjene penger:

— Samtidig tynges driftsresultatet av større tap i Ica Norge, delvis på grunn av en veldig sterk priskonkurranse i det norske markedet og økte kostnader for konvertering av ytterligere 31 Rimi-butikker, sier Bengtsson i meldingen.

Ica Norge omsatte for 4,5 milliarder norske kroner i tredje kvartal, som er en vekst på 0,2 prosent fra året før (målt i norske kroner).

Konsernet tapte 100 millioner norske kroner på driften i Norge, sammenlignet med 35 millioner kroner i samme periode i 2009 (ikke justert for valutasvingninger).

Bruker millioner på navnebytte

I kvartalsrapporten skriver selskapet at Rimi-butikkene som allerede er konvertert, opplever en omsetningsvekst på 2,5 prosent i tredje kvartal.

Forvandlingen fra Ica nær til Rimi og redesignet av Rimi koster en til to millioner svenske kroner pr. butikk, oppgir selskapet.

Ytterligere 30 butikker skal konverteres før nyttår.

— Derfor regner vi med at Ica Norges driftsresultat i fjerde kvartal kommer til å være negativt, skriver selskapet.